Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

‘Philips tv’s vanaf 2014 krijgen Android TV 8 (Oreo)-update’

Geschreven door
Geplaatst op28 juni 2018, 10:40 CategorieSmart tv's

TP Vision, het bedrijf dat Philips televisies op de markt brengt in Europa, werkt momenteel aan een Android TV 8 (Oreo)-update voor een groot aantal modellen. Zelfs modellen die in 2014 gelanceerd zijn zouden de software-update krijgen, zo meldt toengel.net op basis van eigen bronnen.

Android TV Oreo voor groot aantal Philips tv’s

De Philips 4K Ultra HD televisies die beschikken over een MediaTek-processor zouden de update kunnen verwachten, en dat betekent dat zelfs modellen uit 2014 de nieuwste versie van het Android TV smart tv-platformen kunnen krijgen. Wanneer de updates exact uitgerold worden is echter niet duidelijk.

Android TV 8 (Oreo) is onlangs door Google aangekondigd. Deze nieuwste versie van het Android TV smart tv-platform biedt een volledig nieuw ontwerp van het startscherm, met meer focus op de inhoud. De grote tegels op de eerste rij behoren hiermee tot het verleden.

Volgens Google is het doel dat de gebruiker binnen één klik direct naar zijn favoriete content (film, serie, etc.) moet kunnen gaan. In zogenaamde kanalen wordt vergelijkbare content samengepakt om het zo eenvoudiger te maken om te zoeken en selecteren. Daarbij wordt de integratie van de Google Assistant een stuk belangrijker en prominenter.

Zodra TP Vision de updates voor de Philips televisies officieel aankondigt laten we dit direct weten.

 • Delen:

Reacties

 1. Steven
  28 juni, 2018 om 21:26

  Als ik het bericht op Toengel lees gaat het bij de oudere tv’s wel om de modellen die een hardware upgrade hebben gekregen, dus niet om de oorspronkelijke modellen met de oude mediateks?

 2. Kees
  29 juni, 2018 om 11:54

  Ik heb de 55PUS8809. Die draait nog op een dramatisch besturingssysteem. Hoe krijg je een hardware upgrade in de tv?

 3. Steven
  29 juni, 2018 om 17:43

  Als ik het goed begrijp kan je helaas geen upgrade krijgen. Het gaat om modellen die door tp-vision af fabriek andere/nieuwere hardware hebben gekregen, te herkennen aan /R3 achter productnaam terwijl product verder hetzelfde is. Ikzelf heb een pus7600/12 uit 2016 en krijg de oreo update dus niet. Artikel is dus niet volledig/klopt niet

  • Martijn Chel
   29 juni, 2018 om 18:57

   Het verschilt echt per model, en bovendien zijn de exacte details nog niet duidelijk. Feit is dat TP Vision eraan werkt en dat we moeten afwachten voor wie precies het goed nieuws is.

 4. Steven
  29 juni, 2018 om 20:20

  In het algemeen is het probleem dat deze oudere (weet niet hoe het zit bij nieuwe modellen) modellen geen dedicated chip hebben voor Android. Ik heb begrepen dat zowel de beeldverwerking als android door dezelfde mediatek chip wordt verwerkt. Vandaar dat het OS vaak vastloopt of niet vooruit te branden is, de gebruikte Mediatek is domweg niet krachtig genoeg om beide taken tegelijkertijd te kunnen uitvoeren. Dat was volgens mij ook de reden dat de oudere modellen blijven steken op android 5

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.