Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Nintendo kan snel zien of je Nintendo Switch-spel legaal is of niet

Geschreven door
Geplaatst op22 juni 2018, 10:24 CategorieGaming

Nintendo heeft een snel systeem om te achterhalen of een game op de Nintendo Switch legaal is of niet en kan zo piraterij tegengaan. Zo kan worden voorkomen dat games met het internet verbonden kunnen worden en kunnen consoles zelf verbannen worden van het Nintendo-netwerk.

Nintendo maakt korte metten met Nintendo Switch-piraten

Nintendo heeft behoorlijke strenge antipiraterijmaatregelen getroffen voor de Nintendo Switch. Een hacker van de console laat weten dat de spellenboer kan checken of een game(cartridge) het juiste certificaat heeft of niet. In een behoorlijk lange aankondiging op de subreddit SwitchHacks laat het profiel SciresM weten dat Nintendo heel snel kan achterhalen of een game legaal gekocht is of niet. Het maakt dan niet uit of je een legale game in de winkel of downloadwinkel hebt gekocht. De check gebeurt op de servers van Nintendo.

En dat betekent dat die checks niet te omzeilen zijn. Als je een legaal spel speelt, dan krijg je daarvoor een authorization token die niet kan worden nagemaakt. Speel je toch een illegaal verkregen videogame, dan kan dat spel geen verbinding maken met het internet en kan het zijn dat je Nintendo Switch wordt verbannen van het Nintendo-netwerk. Houd dit dus in je achterhoofd wanneer je ergens een tweedehands game oppikt, aangezien sommige mensen illegale kopieën proberen te verkopen. Je Switch staat dan op het spel.

Lees in ons onlangs gepubliceerde gameoverzicht welke games je nu moet spelen voor de Nintendo Switch. Op 8 juli verschijnt ons nieuwe overzicht, met meer games dan we ooit behandeld hebben.


€ 328,00

Binnen 1 werkdag

Bekijk

Bron: kieskeurig.nl


  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.