Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Microsoft werkt aan nieuwe Xbox en streamingdienst voor games

Geschreven door
Geplaatst op11 juni 2018, 9:22 CategorieGaming

Groot nieuws vanaf de E3 rond de plannen die Microsoft met zijn gamingdivisie heeft. Gaming-chef Phil Spencer onthulde niet alleen dat het bedrijf hard werkt aan een streamingdienst voor games die op alle apparaten moet werken, ook mogen we een nieuwe Xbox verwachten!

Nieuwe plannen Microsoft

Tijdens zijn panel onthulde Microsoft dat het werkt aan een streamingnetwerk, dat via de cloud moet werken en “console gaming voor elk apparaat” beschikbaar zal maken. De dienst moet op de Xbox werken, maar ook op computers en smartphones. Wanneer de dienst beschikbaar moet zijn is dan weer niet helder, dat zou tot drie jaar kunnen duren.

Mocht Microsoft daarin slagen, dan is dat een knappe prestatie. Sony probeerde het immers ook al, door OnLive te kopen en vervolgens uit de lucht te halen en vervolgens het opnieuw te proberen met Gaikai. Dat werd onderdeel gemaakt van de PlayStation Now-dienst. En dan is er nog Nvidia dat het probeert en ook het Nederlandse Utomik.

Maar naast de streamingdienst voor games, werkt Microsoft ook aan nieuwe Xbox consoles. De teams van het bedrijf bevinden zich volgens Spencer in de fase waarin de architectuur van “de volgende Xbox consoles” ontwikkeld wordt. De teams proberen verder kunstmatige intelligentie te integreren in games en kijken naar manieren om personages in spellen “rijker en completer” te maken.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.