Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Microsoft trekt de stekker uit Microsoft Groove op Android en iOS

Geschreven door
Geplaatst op1 juni 2018, 9:18 CategorieStreamingdiensten

Microsoft heeft laten weten dat Microsoft Groove-gebruikers vanaf 1 december aanstaande geen gebruik meer kan maken van de applicaties die beschikbaar zijn op Android en iOS. Ook zijn de apps vanaf vandaag niet meer te downloaden uit Google Play of de App Store.

Microsoft Groove houdt op te bestaan

Vorig jaar trok Microsoft al de stekker uit de muziekstreamingdienst Microsoft Groove, maar maakte wel de belofte dat er geïnvesteerd zou worden in de Windows 10-applicatie. Die belofte geldt niet voor de apps op Android en iOS, aangezien besloten is dat de app vanaf 1 december 2018 niet meer gebruikt kan worden op allebei de platformen. Daarnaast heeft Microsoft in datzelfde statement, afgegeven tegenover technologiewebsite The Verge, ook laten weten dat de apps niet meer gedownload kunnen worden vanaf vandaag.

Mocht je Microsoft Groove hebben gebruikt voor het afspelen van geüploade mp3-bestanden, die staan opgeslagen in cloudopslagdienst Microsoft OneDrive, dan is er wellicht nog een schrale troost. De muziek die daar staat opgeslagen kan nog worden afgespeeld via andere applicaties, maar de vraag is dan of de ervaring hetzelfde zal zijn als in Groove. Het is in elk geval duidelijk dat Microsoft uit de markt voor muziekstreamingdiensten stapt, aangezien er vanaf het einde van dit jaar dus ontzettend weinig dingen mogelijk zijn.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.