Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Microsoft annuleert plannen ondersteuning virtual reality voor Xbox One

Geschreven door
Geplaatst op21 juni 2018, 10:19 CategorieGaming

Microsoft heeft in een interview laten weten dat het bedrijf voorlopig geen plannen heeft voor augmented en virtual reality voor de Xbox One. Sterker nog, het bedrijf raadt mensen aan naar een pc te gaan voor de beste ervaring op het gebied van AR en VR.

Geen virtual reality voor Xbox One

Microsofts chief marketing officer van gaming Mike Nichols heeft in een interview met Gameindustry.biz laten weten dat er momenteel geen plannen zijn voor ondersteuning van augmented en virtual reality voor Xbox One. Sterker nog, Nichols zegt dat de pc “waarschijnlijk het beste platform is” voor dergelijke content, op dit moment. Voorlopig ligt de focus voor Microsoft en zijn Xbox One nog op het spelen van games op een televisie. En dat terwijl er in 2016 nog werd gezegd dat Project Scorpio, Xbox One X, VR zou ondersteunen.

Helaas is dat tot op heden dus niet gebeurd en voorlopig ziet het er dus ook niet naar uit dat het gaat gebeuren. Phil Spencer, de Xbox-baas bij Microsoft, heeft eerder al gezegd dat Microsoft wellicht iets té enthousiast was over virtual reality op Xbox One en dat de markt langzamer gegroeid is dan aanvankelijk verwacht. Ondertussen doet Sony het redelijk met de PlayStation VR. De Japanse consumentenelektronicagigant investeert nog steeds in nieuwe games, terwijl de headsets goed blijven verkopen.

Check ons artikel met de beste games van dit moment. Op 8 juli verschijnt ons nieuwe overzicht met meer games dan ooit. Lees ook onze recensie van de Microsoft Xbox One X.
€ 295,00

Binnen 1 werkdag

Bekijk

Bron: kieskeurig.nl


  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.