Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

LG’s microled tv-plannen: True µLED, QµLED en MμLED

Geschreven door
Geplaatst op25 juni 2018, 12:25 CategorieLcd en led tv's

LG is momenteel heer en meester als het op oled aankomt, maar de Koreaanse fabrikant kijkt al verder dan de oled-techniek. Microled is mogelijk de opvolger van oled en LG lijkt er al op in te zetten middels de registratie van diverse trademarks; True µLED, QµLED en MμLED.

LG Electronics heeft de namen True µLED, QµLED en MμLED laten registreren als benamingen voor de microled displaytechniek. Over daadwerkelijke microled-producten van de Koreaanse fabrikant is nog niets bekend maar het lijkt erop dat we op korte termijn de eerste vorderingen van het bedrijf op dit vlak gaan zien. In februari verscheen het bericht al dat LG zou werken aan een microled-tv die groter is dan The Wall, de eerste microled-televisie van Samsung.

De μ in de namen die LG wil laten registreren staat voor micro, wat weer verwijst naar de minuscule leds die we op een microled-scherm terugvinden. Net als oled is microled een ‘self-emitting display technology’ waarbij de pixels (zeer kleine leds dus) zelf licht geven. De techniek staat nog in de kinderschoenen want het is zeer lastig om leds (pixels) zo klein te maken dat ze in hoge resolutie in een televisie voor de woonkamer passen. Samsung heeft momenteel alleen een 146-inch versie op de markt en zou binnenkort ook een 75-inch variant willen lanceren.

Lees meer over wat de microled-techniek precies is.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.