Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

LG brengt Gallery-modus ook naar 2018 lcd tv’s

Geschreven door
Geplaatst op28 juni 2018, 10:23 CategorieSoftware

LG levert zijn 2018 oled tv’s momenteel met de zogenaamde Gallery-modus, een modus waarmee je kunstwerken of foto’s kunt weergeven op een manier waarop het lijkt alsof de tv een schilderij aan de muur is. Deze modus komt nu ook naar lcd tv’s van het bedrijf, en daarbij is er een samenwerking met Tripadvisor aangekondigd.

Wanneer je een 2018 oled tv van LG hebt en de tv niet actief gebruikt kun je de Gallery-modus activeren. Dit zorgt ervoor dat fraaie afbeeldingen van schilderijen of foto’s op tv getoond worden, met daar omheen een lijst. Er is al een klein aanbod aan afbeeldingen beschikbaar maar dat aanbod wordt nu verder uitgebreid dankzij een samenwerking met Tripadvisor. In eerste instantie gaat het om zomerse afbeeldingen van mooie plekken op de wereld, later gevolgd door afbeeldingen voor de herfst en de winter.

Daarnaast maakt LG bekend dat de Gallery-modus niet beperkt zal blijven tot de oled tv’s van het bedrijf. Binnenkort kunnen ook bezitters van een LG 2018 lcd led tv (De SKxxx series) de Gallery-modus gebruiken.

Steeds meer merken zetten in op het gebruik van de tv als kunstwerk. Samsung heeft bijvoorbeeld dit jaar de Ambient-modus geïntroduceerd waarmee de tv de kleur en structuur van de muur erachter kan overnemen. De tv wordt hierdoor meer één geheel met zijn omgeving. Ook kennen we The Frame van Samsung, een tv met een stijlvol design en de mogelijkheid om kunstwerken weer te geven.

 • Delen:

Reacties

 1. Niek Luinge
  28 juni, 2018 om 16:59

  Ik ben heel benieuwd hoe dit mogelijk is bij Oled, omdat die nog wel wat last hebben van inbranden. Ik heb één keer de tv een uur aan laten staan met het programma op pauze, toen was hij heel duidelijk ingebrand.
  LG heeft daar wel wat op bedacht door te zorgen dat de tv’s na uitschakelen door elke pixel een hoge stroom sturen om te resetten, maar toch kan het nooit goed zijn als het dagelijks gebeurt en dat is wel zo met deze galleryfunctie.

 2. Jacqueline Springvloet Dubbeld
  29 januari, 2019 om 20:55

  Ik ben benieuwd hoe ik de galerij stil kan zetten of 1 kunstwerk of foto kan laten zien. Kan iemand mij vertellen of en hoe dit kan?

  • Wendy
   03 september, 2019 om 16:03

   Daar ben ik ook benieuwd naar. Heb je hier al andwoord op gekregen? Mvg Wendy

   • Jeannette
    24 april, 2020 om 9:22

    Hoe krijg ik de tekst “geen signaal” weg op het schilderij?

 3. Wouter
  11 september, 2019 om 19:28

  Precies dezelfde vraag.

  • Jules
   28 april, 2020 om 12:48

   Heb je al een antwoord op je vraag over het verwijderen van de tekst “geen signaal” ?

 4. Anke
  21 maart, 2020 om 16:00

  Ik heb ook die vraag

 5. Holt
  11 juni, 2020 om 16:35

  Ik wil graag mijn Galery bekijken en kunnen instellen zonder het genoemde bericht. Daarnaast zou ik graag eigen afbeeldingen kunnen tonen.

  • Frivo
   05 juli, 2020 om 12:32

   Je kunt de gallery zonder de “signaal melding” zien door met de home button helemaal rechtsonder de gallery app te kiezen. Helaas is het niet mogelijk volgens mij om een bepaald beeld stil te zetten. Wel kun je uit de app video en foto uit foto interne opslag een foto stil zetten,waarna ook nu naar enige tijd het scherm uit schakelt.De reden is waarschijnlijk het inbranden op het scherm,

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.