Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

HDR10+ Technologies begint uitdelen licenties en logo’s

Geschreven door
Geplaatst op22 juni 2018, 10:54 CategorieSoftware

HDR10+ zien we sinds begin dit jaar al terug op televisies van Panasonic en Samsung, maar binnenkort kunnen ook andere bedrijven zich bij de HDR-standaard aansluiten. De organisatie achter HDR10+ is namelijk begonnen met het uitdelen van licenties en logo’s.

Samsung is de initiatiefnemer van HDR10+, een verbeterde versie van HDR10 waarbij dynamische metadata een belangrijke rol spelen. Net als bij Dolby Vision kan middels HDR10+ de HDR-weergave per scene geoptimaliseerd worden.

Het formaat is inmiddels ondergebracht in een joint venture, genaamd HDR10+ Technologies. Hier hebben onder meer Panasonic en 20th Century Fox zich al bij aangesloten. Amazon, Philips en Warner Bros ondersteunen HDR10+ maar maken geen deel uit van de alliantie.

Vanaf deze maand kunnen andere partijen zich aanmelden om producten in aanmerking te laten komen voor een HDR10+ licentie en logo. En dat is gewenst want op het moment van schrijven zijn er nog geen spelers te koop die HDR10+ ondersteunen, laat staan Blu-ray discs met het HDR-formaat. Voor de licentie hoeven geen royalties betaald te worden, maar wel moeten fabrikanten jaarlijks tussen de 2.500 en 10.000 dollar betalen voor de administratiekosten. Contentproviders en distributeurs hoeven niets te betalen.

Mogelijk zien we op IFA 2018 in Berlijn wie er de komende tijd ook voor HDR10+ gaat.

  • Delen:

Reacties

  1. frans
    23 juni, 2018 om 10:21

    Wat betekend het voor de consument dan. weer een nieuwe tv aanschaffen. Of geven ze een update voor dit HDR 10. Krijg je niet een beetje veel van deze dingen net als met alle muziek bestanden heb tig-codes om wat te horen. Of zitten ze elkaar gewoon dwars samsung en andere.

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.