Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Zo gebruik je Philips Hue Sync voor de ultieme bioscoopervaring in huis

Geschreven door
Geplaatst op4 juni 2018, 9:39 CategorieAccessoires

Philips heeft afgelopen week een nieuwe tool voor de Hue-fans onder ons uitgebracht. Het bedrijf, dat eigenlijk inmiddels onder de naam Signify gaat, heeft namelijk Hue Sync gelanceerd. Met deze software voor je computer kun je jouw Hue-lampen laten meekleuren met datgene er op het scherm gebeurt. Dit moet zorgen voor de ultieme bioscoopervaring in huis. In dit artikel leggen we je uit hoe Hue Sync precies werkt.

Wat is Philips Hue Sync?

We kennen allemaal Ambilight wel; de techniek van Philips waar leds achter het tv-scherm reageren op wat er op tv verschijnt. Dit vergroot de kijkervaring en geeft een leuk effect. Vanaf nu is dit echter ook mogelijk met alle Philips Hue-lampen die je in huis hebt staan. Met Philips Hue Synch synchroniseer je de kleur van de lampen namelijk met een film, muziek of een game.

Hue Sync is software voor de Mac en Windows-computers. Deze gratis software analyseert wat er op het scherm van de computer gebeurt, waar bijvoorbeeld een film op gedraaid wordt of een game op gespeeld wordt. Middels deze analyse wordt de kleur en de helderheid van de gekozen Hue-lampen aangepast om een indrukwekkende ervaring in de woonkamer, gameruimte of elke andere ruimte te creëren. Als je bijvoorbeeld een ondergaande zon op het scherm ziet kleuren de gekoppelde Hue-lampen oranje en geel. Bij het luisteren naar muziek veranderen de lampen van kleur en helderheid op het ritme van de muziek.

Zo werkt Philips Hue Sync

De gratis software, die je hier kunt downloaden, is te installeren op een pc of Mac. Wel heb je vanzelfsprekend Hue-lampen nodig die je met de software kunt koppelen. Alleen de gekleurde Hue-lampen (waaronder de LightStrip) kunnen ook daadwerkelijk van kleur veranderen en zijn dus de enige lampen die samenwerken met de software.

Eenmaal geïnstalleerd kun je de Hue Bridge koppelen en in de Hue-app op je smartphone een entertainmentruimte aanmaken waarin alle lampen staan die je wilt gebruiken. Je zet de icoontjes van de lampen op de juiste plek, test de verlichting via de app en maakt de entertainmentruimte aan. De software op je computer ziet deze ruimte en zal nu alle lampen in die ruimte mee laten kleuren met wat er op het scherm gebeurt. Je kunt kiezen voor scenes (standaard kleurpaletten), games, muziek en film. Bij games, muziek en film kun je daarbij de intensiteit van de effecten aanpassen. Ook kun je bij games en films de audio gebruiken om de lichten op de laten reageren.

De Hue Sync-ervaring kan uitgebreid worden naar de tv middels HDMI, Chromecast, AirPlay of Miracast.

 • Delen:

Reacties

 1. Nancy
  05 juni, 2018 om 20:16

  Maar dan kun je dit dus alleen doen via een laptop/PC. Volgende stap zou dan moeten worden dat dit kan via ingebouwde apps via de smart tv zoals netflix, dan kan het tijdens series ook gebruikt worden

 2. dinandus
  06 juni, 2018 om 11:22

  Nancy,gewoon een Philips tv gebruiken, zo doe ik het, en Ambilight + Hue draait prefect zoals je wilt.

 3. Gil
  15 augustus, 2018 om 13:27

  Ik kijk regelmatig films via de pc en ben al in het bezit van Hue lampen dus leek het mij wel leuk om dit eens te proberen.
  Helaas werkt het niet met de oude ronde bridge dus moest ik Marktplaats de nieuwere versie kopen.
  Alles geïnstalleerd en het werkt prima, alleen soms komen de kleuren niet echt overeen. Kijk maar:

  https://photos.app.goo.gl/J5uex54vMkhbaPfR6

  • Martijn Chel
   16 augustus, 2018 om 17:50

   Ik moet zeggen dat ik de kleuren en het effect erg strak vind 🙂

   • Gil
    16 augustus, 2018 om 22:12

    Dank je wel.
    Bij dit soort films heeft het wel zeker een meerwaarde, maar zat vandaag “American Animals” te kijken. Een waar gebeurd verhaal over een paar jongens die een zeer waardevol boek proberen te stelen van de universiteit.
    Dan slaat het nergens op en is het misschien eerder storend.

 4. Ramon
  18 januari, 2019 om 9:17

  Ik heb geprobeerd de software voor windows te installeren. Als ik het installatiebestand binnen heb gehaald en deze wil laten installeren, krijg ik de melding dat de software niet geïnstalleerd kan worden en dat ik contact moet opnemen met de ontwikkelaars.

  Ik begin ergens te vermoeden dat dit komt omdat ik geen X64 processor en geen 64bits windows 10 heb maar de 32 bits versie. Ik kan helaas geen contact manier naar de ontwikkelaars vinden. Is dit bij iemand bekend?

  • Gilbert
   18 januari, 2019 om 17:19

   Ik heb inderdaad een 64 bit computer. Maar dat zou dan toch ook in de error melding vermeld moeten worden?

 5. Gilbert
  18 januari, 2019 om 17:20

  En mijn OS is Windows 8.1 pro.

 6. Rob
  14 juni, 2019 om 23:29

  Ik krijg hem ook niet geïnstalleerd op mijn pc Windows 10 AMD fx 64bit,
  Tevens op windows 7 32bit geprobeerd te installeren (virtuele versie naast windows 10) maar ook hier lukt het niet en krijg telkens de zelfde foutmelding. En dit is al vanaf de app bestaat en toevallig dat ik het gisteren nog een heb geprobeerd te installeren

  • Gilbert
   15 juni, 2019 om 13:44

   Wat is de error melding precies?

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.