Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Dolby Vision firmware-update verschijnt voor de Sony UBP-X700

Geschreven door
Geplaatst op4 juni 2018, 10:26 CategorieBlu-ray

Het heeft even geduurd maar de Dolby Vision firmware-update voor de Sony UBP-X700 Ultra HD Blu-ray speler is eindelijk gearriveerd. Na de update kan de speler dan ook Dolby Vision-content van Blu-ray discs en Netflix op een compatibele tv weergeven.

Eerder dit jaar rolde Sony al Dolby Vision-updates uit voor diverse 2016 en 2017 televisies, en onlangs werden ook de nieuwste 2018-modellen voorzien van Dolby’s HDR-standaard. Deze week is het de beurt aan de UBP-X700 Ultra HD Blu-ray spelers.

De nieuwste Dolby Vision-firmware maakt de speler volledig compatibel met de televisies van het merk zelf. Voor andere spelers, waaronder die van Oppo, geldt nog altijd dat zij een firmware-update moeten ontvangen om Dolby Vision-materiaal op televisies van Sony weer te kunnen geven. Sony verlangt namelijk, als één van de weinige fabrikanten, dat de speler een deel van de HDR-verwerking voor zijn rekening neemt. Dit wordt alleen ondersteund door de meest recente Dolby Vision-firmware.

Dolby Vision moet echter wel handmatig ingeschakeld worden op de UBP-X700. In de video-instellingen vind je hiervoor de optie. Wil je vervolgens van HDR10-materiaal genieten, dan dient die optie weer uitgeschakeld te worden. De firmware kan direct via WiFi of via de website van Sony (USB) gedownload worden.

Lees ook onze Sony UBP-X700 review.


€ 189,00

Binnen 1 werkdag

Bekijk

€ 189,00

Binnen 1 werkdag

Bekijk

€ 197,00

Binnen 1 werkdag

Bekijk

Bron: kieskeurig.nl


 • Delen:

Reacties

 1. Peter vb
  04 juni, 2018 om 11:29

  Lekker, zit je dan met je duurdere X800 zonder Dolby Vision. Blijft vreemd.

 2. Michiel Thijssen
  04 juni, 2018 om 13:41

  Triest is ook dat voor Netflix geen Dolby Atmos wordt ondersteund, alleen Dolby Vision. De Bravia TV’s kunnen dit na de Dolby Vision update wel. 🙁

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.