Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Apple TV biedt met tvOS 12 ondersteuning voor Dolby Atmos

Geschreven door
Geplaatst op5 juni 2018, 9:23 CategorieSoftware

Goed nieuws voor de filmfans met een Apple TV. Apple heeft namelijk gisteren de ondersteuning voor Dolby Atmos aangekondigd. De Amerikaanse fabrikant brengt deze ondersteuning in de nieuwste versie van tvOS, het besturingssysteem van de Apple TV.

Dolby Atmos komt naar de Apple TV

Apple laat tijdens WWDC 2018 weten dat eigenare van een Apple TV binnenkort hun films, series en andere content in Dolby Atmos door kunnen sturen naar hun homecinema-systeem of receiver. Dat is echter niet alles want ook laat het bedrijf weten dat de iTunes bibliotheek van iedereen automatisch en gratis voorzien zal worden van Dolby Atmos, mits de content Atmos-weergave biedt natuurlijk.

Dolby Atmos is het nieuwste surroundaudio-formaat van Dolby. Dit formaat maakt gebruik van luidsprekers die zich boven de luisteraar bevinden en zo een hoogte-effect aan de surroundervaring toevoegen. Hoewel fysieke luidsprekers boven de luisterpositie de beste ervaring bieden kan het hoogte-effect ook gesimuleerd worden. We zien Dolby Atmos dan ook terug op soundbar-systemen. Lees meer over wat Dolby Atmos is.

Dolby Atmos komt in het najaar beschikbaar zodra Apple tvOS 12 gratis naar alle bezitters van een Apple TV 4K uitgerold heeft. Lees meer over alle vernieuwingen binnen tvOS 12 en alle vernieuwingen binnen iOS 12.


€ 199,00

Binnen 1 werkdag

Bekijk

€ 199,00

Binnen ? werkdagen

Bekijk

€ 199,00

Binnen 1 werkdag

Bekijk

Bron: kieskeurig.nl€ 209,00

Binnen 1 werkdag

Bekijk

€ 219,00

Binnen 2 werkdagen

Bekijk

€ 219,00

Binnen 1 werkdag

Bekijk

Bron: kieskeurig.nl


  • Delen:

Reacties

  1. Rutger
    05 juni, 2018 om 10:42

    Leuke update. Aangezien deze update enkel naar de Apple TV 4K komt misschien enkel deze linken in de prijsvergelijker?

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.