Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Apple AirPlay 2 komt naar oude en nieuwe Marantz en Denon receivers

Geschreven door
Geplaatst op7 juni 2018, 11:34 CategorieReceivers

Sound United heeft vandaag in Alicante de nieuwe av line-up voor 2018 gepresenteerd. Daarnaast liet het bedrijf, waar ook Denon en Marantz onder vallen, weten dat diverse av-receivers een update naar Apple’s AirPlay 2 kunnen verwachten.

AirPlay 2 voor Marantz en Denon receivers

Er werd goed nieuws gedeeld voor de liefhebbers van Apple’s nieuwe AirPlay 2-standaard. Alle Marantz en Denon receivers die ondersteuning voor Heos bieden krijgen namelijk een gratis firmware-update waarmee ondersteuning voor AirPlay 2 toegevoegd wordt. Het gaat om de premium modellen uit 2016 en alle Heos-compatibele receivers uit 2017 en 2018. Daarnaast wordt de update ook beschikbaar gesteld voor de onlangs gelanceerde Heos Homecinema HS2 soundbar. Sound United verwacht de update begin augustus uit te rollen naar alle apparaten.

Dankzij AirPlay 2 kun je vanaf nu draadloos audio streamen vanaf je iPhone of iPad naar compatibele av-receivers of luidsprekers. De bediening vindt op één plek plaats; je iPhone, je iPad of je Macbook of iMac. Via dit centrale punt kun je alle compatibele speakers en systemen in huis bedienen. Eerder deze maand publiceerde Apple al een lijst met merken en producten die op korte termijn AirPlay 2 zullen ondersteunen.

Lees ook onze review van de Denon Heos Homecinema HS2 soundbar.

 • Delen:

Reacties

 1. michel
  07 juni, 2018 om 20:50

  Alle Marantz en Denon receivers die ondersteuning voor Heos bieden krijgen namelijk een gratis firmware-update waarmee ondersteuning voor AirPlay 2 toegevoegd wordt. Het gaat om de premium modellen uit 2016 en alle Heos-compatibele receivers uit 2017 en 2018.

  Ik heb een Denon AVR-X2400H, dit is een 2017 model maar kan nergens vinden dat deze ook ondersteuning krijgt voor Airply 2. Nu lees ik bovenstaande, klopt het dan ook dat ik een update kan krijgen voor Airplay 2??

 2. PeterP
  10 juni, 2018 om 9:40

  Hopelijk komt ook Pioneer aan de beurt, voor onze SC-LX502?

 3. sjoerd
  10 juni, 2018 om 10:23

  Hoe zal die ondersteuning voor airplay2 uitpakken? Ik neem aan dat je hele receiver als 1 ‘luidspreker’ wordt gezien. Of zal iedere speaker los aan te sturen zijn? En hoe zal het werken met 2 ingestelde zones op de receiver?

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.