Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Amazon Fire TV Cube is een Echo, settopbox en universele remote

Geschreven door
Geplaatst op7 juni 2018, 16:13 CategorieMediaspelers

Amazon heeft donderdagmiddag de Amazon Fire TV Cube aangekondigd. Dit is een Amazon Echo, settopbox voor videostreamingdiensten en universele afstandsbediening in één. Het apparaat is nu al in de Verenigde Staten te bestellen en heeft een tijdelijke prijs van 90 dollar.

Dit is de Amazon Fire TV Cube

Amazon heeft de Amazon Echo-speaker en de Amazon Fire TV Stick samengevoegd tot één apparaat genaamd de Amazon Fire TV Cube. Het apparaat is vooralsnog alleen in de Verenigde Staten te bestellen en heeft daar een prijskaartje van 119,99 dollar. De pre-orders zijn live; Prime-leden halen hem in huis voor een tijdelijke prijs van 89,99 dollar. Niet alleen krijg je toegang tot de 4k-streamingdienst van Amazon middels de Fire TV Cube, ook is natuurlijk stemassistent Alexa aanwezig en kun je smarthome-accessoires aansturen.

Op de vier zijkanten van de Amazon Fire TV Cube zitten infraroodsensoren die het apparaat in staat stellen te communiceren met allerlei apparaten rondom de televisie. Daarnaast is er ondersteuning voor hdmi-cec, waardoor je de tv dus voortaan kunt inschakelen met een stemcommando. Je kunt de Cube ook gebruiken zonder de televisie in te schakelen, omdat er een zelfstandige speaker aanwezig is. Vraag je bijvoorbeeld naar het weer, dan wordt de speaker gebruikt. Wil je iets kijken, zoals een serie, dan gaat de tv automatisch aan.

Daarnaast wordt de Cube voorzien van een infraroodsensor met een extra lange kabel, zodat je hem ook buiten het zicht kunt plaatsen. De functie universele afstandsbediening is (nog) niet zo uitgebreid als bijvoorbeeld de Logitech Harmony, maar in de toekomst kunnen er wel functies worden toegevoegd. Wel kan Alexa bijvoorbeeld al de volume voor een specifieke hdmi-input aanpassen — zo kun je dus ook apparaten aansturen die op een andere hdmi-poort zijn aangesloten. Denk daarbij bijvoorbeeld aan een soundbar.

Verder wordt er een afstandsbediening meegeleverd, de inmiddels bekende Fire TV Remote. Deze afstandsbediening heeft nog steeds geen volumeknoppen, waardoor je dus wordt gedwongen die met je stem aan te passen. Het zou toch wel eens handig zijn als Amazon die knoppen zou toevoegen. De Amazon Fire TV Cube heeft far-field microfoons en ondersteunt HDR10 en Dolby Atmos, maar geen Dolby Vision. Ook hoef je nog steeds niet te rekenen op een dedicated YouTube-app, vanwege het conflict tussen Amazon en Google.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.