Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

AirPlay 2 komt in juli naar de speakers van Sonos

Geschreven door
Geplaatst op6 juni 2018, 18:41 CategorieLuidsprekers

Sonos heeft woensdagavond tijdens een presentatie laten weten dat de speakers van het bedrijf in juli worden voorzien van ondersteuning van audioplatform AirPlay 2. Dat is het multiroomaudiosysteem van Apple waar meerdere fabrikanten speakers voor kunnen maken. Je moet wel iOS 11.4 hebben geïnstalleerd op je iPhone of iPad.

AirPlay 2 op Sonos-speakers

Sonos heeft laten weten wanneer het audioplatform van Apple beschikbaar is voor zijn speakers. AirPlay 2 is na een gratis software-update in juli beschikbaar op Sonos. Met het audiosysteem kunnen gebruikers muziek en podcasts van hun iOS-apparaten direct afspelen op hun Sonos-speakers, inclusief films van Netflix, YouTube-video’s en meer. Speakers die de nieuwste AirPlay 2-update ondersteunen zijn onder meer de nieuwe Sonos Beam, die eveneens woensdagavond is aangekondigd tijdens hetzelfde evenement.

Ook de Sonos One, Playbase en de tweede generatie Play:5 worden gelukkig niet overgeslagen. Bovendien is het met maar één ondersteunde speaker al mogelijk AirPlay-content te streamen naar andere Sonos-speakers in het systeem. Klanten die van Apple AirPlay 2 op Sonos genieten krijgen tevens een nieuwe spraakbeleving cadeau met de toevoeging van Siri. Vraag Siri om tracks, albums, of afspeellijsten van Apple Music af te spelen op Sonos. Daar heb je wel iOS 11.4 nodig; die update wordt nu al uitgerold.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.