Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

ADV: Geniet volop van het WK voetbal

Geschreven door
Geplaatst op6 juni 2018, 8:54 CategorieGesponsord

Het WK Voetbal is het ideale moment om al je vrienden uit te nodigen en samen naar het voetbal te kijken. Dat doe je uiteraard liefst op een zo groot mogelijk scherm. De Philips 55PUS8303 heeft alles in huis om er echt een feest van te maken!

De ideale televisie

Op zoek naar een nieuwe televisie? Je bent een sportliefhebber? Zet dan de Philips55PUS8303 hoog op je lijstje. Deze lcd-televisie gebruikt een IPS Nano Color-scherm. Dat staat garant voor een ruime kijkhoek, helder beeld, en intense kleuren. Het 100Hz-scherm zorgt dan weer voor haarscherpe beelden zelfs als de actie razendsnel over het beeld scheurt. Laat dat nu net allemaal eigenschappen zijn die ideaal zijn voor de sportliefhebber. Rijke kleuren en helder beeld maken dat je volop geniet van sport, zelfs als je op een zonnige voormiddag voor het scherm zit. Een brede kijkhoek garandeert dat al je vrienden mee genieten van hetzelfde knappe beeld. En haarscherpe beelden maken dat je de bal perfect kunt volgens, zelfs tijden de snelste aanvalsacties. Philips eigen beeldprocessor, de P5, zorgt voor de knapste beelden, ongeacht welke beeldbron je gebruikt. En Ambilight brengt extra sfeer in de woonkamer.

Levensechte kleuren

Om de intense kleuren van alle voetbaltruitjes perfect in beeld te brengen heb je een top kleurweergave nodig. Een kolfje naar de hand van de Nano Color-technologie. Elke lcd-televisie werkt met een achtergrondverlichting die wit licht genereert. Dat witte licht bevat allerlei verschillende frequenties (kleuren). De televisie filtert de basiskleuren rood, groen en blauw uit het witte licht om er vervolgens alle andere kleuren mee samen te stellen. Bevat het witte licht echter te veel ongewenste kleuren, dan moeten we enorm veel wegfilteren, wat ongunstig is voor de energiezuinigheid van het toestel. Filteren we echter te weinig weg, dan zijn je basiskleuren niet puur genoeg en kan je de echt rijke en intense kleurtinten niet tonen.

De Nano Color-technologie gebruikt kleine deeltjes van nanometerformaat om die ongewenste kleuren weg te filteren uit het witte licht van de achtergrondverlichting. Zo krijg je een zo zuiver mogelijk rood, groen en blauw, en kan je alle felle kleuren en rijke nuances perfect weer geven. 

Flitsende HDR-beelden

Het IPS Nano Color-scherm van de 55PUS8303 levert een kleurbereik van 90 DCI-P3 en een maximale helderheid van 400 nits. HDR-beelden zien er dan ook erg indrukwekkend uit, met hun adembenemende kleuren en fonkelende accenten. De televisie ondersteunt drie verschillende standaarden: HDR10, HLG en het gloednieuwe HDR10+. 

Knap vanuit elke hoek

Het WK is zo veel leuker is als je er samen van geniet. Maar in de gemiddelde huiskamer zit zelden iedereen perfect recht voor het scherm. Zeker als je vrienden of familie op bezoek hebt. Daarom gebruikt de 55PUS8303 IPS Nano Color-technologie. Die levert zelfs onder een ruime kijkhoek van 60° nog steeds dezelfde kleurweergave, terwijl je op conventionele lcd-tv’s de kleuren al snel fletser ziet worden zodra je niet recht voor de televisie zit.

Slimme beeldverwerking

Helderheid, contrast, kleuren, detail, scherpte… Een televisie jongleert tal van parameters om je het best mogelijke beeld te tonen. De Philips P5 Perfect Picture Engine neemt al die taken op zich. Hij start met een diepgaande analyse van het beeld. Daarbij onderzoekt hij van welke bron het beeld komt, want bijvoorbeeld YouTube-beelden vereisen een andere behandeling dan live-tv of Ultra HD Blu-ray content. De P5 onderzoekt nauwkeurig hoeveel ruis er in het beeld zit, zodat hij die netjes kan verwijderen.

In een tweede stap wordt het detail verbeterd, en wordt het beeld indien nodig geupscaled naar Ultra HD. In stap drie analyseert en verbetert hij de kleurweergave. De belangrijkste taak is detectie van de huidskleuren, want die moeten zo natuurlijk mogelijk blijven. Stap vier verbetert het contrast. Daarbij gebruikt hij Micro Dimming Pro, waarbij de ingebouwde lichtmeter aan de processor vertelt of er veel of weinig omgevingslicht is. Bij veel licht legt de processor iets meer nadruk op helder beeld, bij weinig omgevingslicht legt hij meer nadruk op contrast. Zo heb je in alle omstandigheden het beste beeld. In de laatste stap zorgt de P5 voor perfect vloeiende en gedetailleerde weergave van bewegende beelden. Voetbalbeelden komen binnen aan 50 beelden per seconde. De P5 berekent 50 tussenliggende beelden zodat het 100Hz-paneel 100 beelden per seconde toont. Zo kan je de bal perfect volgen terwijl hij door de lucht zoeft.

Vergeet het geluid niet

De televisie is uitgerust met 25 Watt muziekvermogen en DTS-HD Premium sound. Deze audioverwerking zorgt voor kristalheldere dialogen, en goed klinkende bas. Om de bas voldoende volume te geven is de 55PUS8303 uitgerust met een Triple Ring subwoofer. Zijn unieke constructie geeft de luidspreker meer bewegingsvrijheid zodat hij krachtigere klank levert.

Breng sfeer met Ambilight

Ambilight is een unieke Philips technologie. Aan drie zijden van het toestel zijn achteraan piepkleine, slimme leds aangebracht. Die werpen een krachtige kleurengloed op de wand achter de televisie, gebaseerd op het live-beeld dat je op het scherm ziet. Het effect is indrukwekkend, het beeld lijkt plots veel groter en je beleeft alles veel intenser. Ambilight heeft heel wat instellingen zodat je het perfect aan je smaak kunt aanpassen. Natuurlijk, Intens, Relaxed, Comfort, of Game? Wil je dat de kleuren het beeld langzaam volgen, en geen te onverwachte kleursprongen maken, bijvoorbeeld voor een romantische film? Of wil je net dat het beeld zo snel en accuraat mogelijk gevolgd wordt, om bijvoorbeeld je gaming-sessies nog leuker te maken? Het kan allemaal. Ambilight biedt zelfs een instelling speciaal voor het WK voetbal. 

Nog meer Ambilight-opties

Ambilight kan je ook gebruiken als je muziek afspeelt op je televisie. Gebruik een van de muziek-streaming apps die Android TV biedt, of lever je eigen bibliotheek aan via USB of DLNA. Ambilight creëert een echte lichtshow in je woonkamer, op het ritme van de muziek, ideaal voor het feesten na de overwinning van je favoriete ploeg. Ook hier zijn verschillende presets beschikbaar elk met een eigen stijl. En zelfs als de televisie uit staat kan je Ambilight gebruiken als sfeerlicht in de kamer, met een kleur die je zelf kiest. 

Wave your flag

Voor het WK Voetbal heeft Philips nog een extra feature voor jou in petto. Dankzij een nieuwe Ambilight mode kan je de vlag van je favoriete ploeg op de muur laten schijnen. Of installeer de ‘Wave Your Flag’-app (Android en iOS) en je kunt zelfs penalties, gele kaarten en rode kaarten uitdelen. Start een vuurwerk-effect als er een goal valt, of laat een Ambilight Wave door je woonkamer gaan, die nu echt omgetoverd is tot voetbalstadion. 

Altijd entertainment met Android TV

Ben je even uitgekeken op het WK Voetbal (onwaarschijnlijk, maar het kan) en is er niks interessants op tv? Dan heb je dankzij Android TV nog een scala aan mogelijkheden. Met YouTube, Google Play Films en TV, Netflix en Prime Video tot je beschikking vind je zeker nog een tv-reeks of film die je kan prikkelen. Of installeer een van de vele games en leef je helemaal uit. Android TV is voorzien van de Google Assistant die je allerlei vragen kunt stellen. Welk weer het is, of welke films er beschikbaar zijn waar Scarlett Johansson in mee speelt. De Assistant heeft altijd een antwoord voor je klaar.

Dit artikel is tot stand gekomen in opdracht van TP Vision.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.