Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Controversiële Netflix-serie 13 Reasons Why krijgt derde seizoen

Geschreven door
Geplaatst op7 juni 2018, 9:23 CategorieStreamingdiensten

Videostreamingdienst Netflix heeft bekendgemaakt dat de controversiële hitserie 13 Reasons Why wordt voorzien van een derde seizoen. CEO Reed Hastings heeft tegen investeerders verteld dat “niemand wordt verplicht om te kijken”; er is nogal wat kritiek op de serie verschenen over het onderwerp.

13 Reason Why krijgt derde seizoen

Netflix’ controversiële tienerdrama 13 Reasons Why wordt voorzien van een derde seizoen in 2019, ondanks het feit dat veel kijkers en recensenten vonden dat een tweede seizoen al overbodig was vanwege het onderwerp van de populaire televisieserie. Daar komt bij dat deze serie is gebaseerd op een boek en beide producten op eenzelfde punt waren geëindigd, waardoor veel mensen ook van mening zijn dat Netflix de serie probeert uit te melken (maar je kunt het ook zien als: de mensen geven waar ze graag naar kijken op je dienst).

Netflix heeft al een teaser uitgebracht voor dat derde seizoen, die je hierboven kunt bekijken. 13 Reasons Why is een serie die draait om een jonge vrouw die zichzelf van het leven beroofd en middels dertien bandjes laat weten waarom ze hiervoor gekozen heeft. De kritiek op de serie is dat er aandacht wordt besteed aan zelfmoord, aanranding en pesten, wat mogelijk kan leiden tot mensen die dit gedrag gaan kopiëren. Daarom laat Netflix ook een waarschuwing zien voordat je aan de serie begint, maar dat is voor veel mensen niet genoeg.

In een vergadering met investeerders heeft Netflix-CEO Reed Hastings het volgende laten weten.

13 Reasons Why has been enormously popular and successful. It’s engaging content..it is controversial. But nobody has to watch it.

Wanneer het derde seizoen precies te zien is, is helaas nog niet bekend.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.