Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Ziggo test mediabox met 4k-ondersteuning en spraakbesturing

Geschreven door
Geplaatst op11 mei 2018, 12:53 CategorieDigitale tv

Ziggo test op dit moment, met een kleine groep gebruikers, een nieuwe mediabox. Deze box biedt ondersteuning aan voor content in 4k, evenals spraakbesturing. De spraakopdrachten verricht je via de afstandsbediening. Daarnaast kan de mediabox verschillende apps draaien.

Nieuwe mediabox van Ziggo

Ziggo werkt op dit moment aan een nieuwe mediabox. Deze box kan content in 4k aanbieden, waardoor je series op Netflix in de oorspronkelijke kwaliteit kunt bekijken. Maar ook bijvoorbeeld Formule 1 op de Sport-zender. Op dit moment doen nog niet heel veel mensen mee aan de test en is er slechts een beperkte hoeveelheid mediaboxen verspreid onder de gebruikers. Onduidelijk is wanneer er een grote groep mag meedoen met uitproberen. Het is ook niet bekend of dit wel het geval zal zijn in de nabije toekomst.

Over de nieuwe Ziggo-mediabox weten we nu al dat er minder aansluitingen aanwezig zullen zijn, omdat het apparaat compacter is dan de Horizon XL-box. Aanwezig zijn de aansluiting voor de voeding, een optische uitgang voor digitale audio, ethernet, usb, hdmi, een aux-poort en de coax-aansluiting. Er kunnen dus geen apparaten via lan worden aangesloten; dat kan met de huidige speler wel (die heeft drie extra lan-aansluitingen). Daarnaast is de afstandsbediening simpeler en zit er geen toetsenbord meer op de achterkant.

 • Delen:

Reacties

 1. Frans
  11 mei, 2018 om 19:02

  Ik gebruik wel alle LAN aansluitingen op horizonbox heb er 4 gebruikt ze allemaal en draadloze verbinding ook. Zal ik weer een verdeler moeten nemen voor de LAN verbinding kost wel weer geld of gaat Ziggo die gratis leveren.
  Bij zo n test neem ik aan dat je wel een UHD tv heeft anders heeft het toch geen zin op fulhdvtv.
  Ik heb een OLEDtv perfect voor zo n test en dolby atmos receiver en speakers.

  • Luc Greets
   12 mei, 2018 om 15:14

   OLED is overrated 🙂

   • Gerjo
    14 mei, 2018 om 15:13

    Echt niet ,is de toekomst

 2. P.W.
  13 mei, 2018 om 18:20

  Ik heb een thuis twee mediaboxen van Ziggo en het is nu al na, vier monteurs in huis gehad te hebben en vele telefoons en mail, nog steeds drama met de extra mediabox. Deze neemt maar gedeelte programma`s op op of het geluid valt weg of het hele systeem gaat op zwart.
  De laatste monteur heeft het nu via een netwerkkabel aangesloten gaat iets beter maar eerder genoemde problemen zijn iets minder maar nog steeds drama.

  Wat is nu een redelijke vervanger voor de tweede mediabox???

  Groet

  Peter

  • Bart de la Fosse
   13 mei, 2018 om 23:05

   Er zijn relatief veel problemen met de 2e box van Ziggo bekend. Je bent altijd afhankelijk van wat Ziggo levert. En dat is op dit moment een (1) model. Zonder hun “seal of approval” zal niets anders werken. Persoonlijk denk ik ook dat dit meer te maken heeft met de software die wordt gebruikt en niet met de hardware zelf. Daarnaast zijn dergelijke opstellingen een stuk gecompliceerder dan simpelweg kabel-tv uit de coaxkabel en dat stelt dus hoge eisen aan de huisinstallatie. Maar ik neem dat dat wel goed zit als er al vier monteurs over de vloer zijn geweest. Vervelend dit soort problemen. Ik weet uit persoonlijke ervaring hoe frustrerend dit soort dingen kunnen zijn…

 3. dinandus
  19 mei, 2018 om 0:07

  Gemiste kans voor Ziggo om niet gelijk met het beschikbaar komen van het NPO1 UHD kanaal de test afgerond te hebben en het beschikbaar maakt voor alle geïnteresseerden. Verwacht dat er genoeg mensen zijn die graag hun huidige Horizon box omruilen voor de 4K versie, waaronder ikzelf. Mijn OLED 873 is er klaar voor.

 4. droge
  09 oktober, 2018 om 16:25

  hoe gaat het dan werken als 2 extra mediaboxen hebt krijg je dan 3x deze nieuwe want alles is via netwerk kabels aangesloten en zoals ik het nu zie kan er op de nieuwe box geen extra op aangesloten worden ik zou wel graag willen testen met 3 stuks dan wel te verstaan want met 1 doe je dan niets
  afz g- droge

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.