Ziggo test mediabox met 4k-ondersteuning en spraakbesturing

11 mei 2018 1 Minuut 7 Reacties
Ziggo-shutterstock

Ziggo test op dit moment, met een kleine groep gebruikers, een nieuwe mediabox. Deze box biedt ondersteuning aan voor content in 4k, evenals spraakbesturing. De spraakopdrachten verricht je via de afstandsbediening. Daarnaast kan de mediabox verschillende apps draaien.

Nieuwe mediabox van Ziggo

Ziggo werkt op dit moment aan een nieuwe mediabox. Deze box kan content in 4k aanbieden, waardoor je series op Netflix in de oorspronkelijke kwaliteit kunt bekijken. Maar ook bijvoorbeeld Formule 1 op de Sport-zender. Op dit moment doen nog niet heel veel mensen mee aan de test en is er slechts een beperkte hoeveelheid mediaboxen verspreid onder de gebruikers. Onduidelijk is wanneer er een grote groep mag meedoen met uitproberen. Het is ook niet bekend of dit wel het geval zal zijn in de nabije toekomst.

Over de nieuwe Ziggo-mediabox weten we nu al dat er minder aansluitingen aanwezig zullen zijn, omdat het apparaat compacter is dan de Horizon XL-box. Aanwezig zijn de aansluiting voor de voeding, een optische uitgang voor digitale audio, ethernet, usb, hdmi, een aux-poort en de coax-aansluiting. Er kunnen dus geen apparaten via lan worden aangesloten; dat kan met de huidige speler wel (die heeft drie extra lan-aansluitingen). Daarnaast is de afstandsbediening simpeler en zit er geen toetsenbord meer op de achterkant.

Reacties (7)