Yamaha lanceert compacte RX-S602 av-receiver met MusicCast

30 mei 2018 1 Minuut 3 Reacties
Yamaha-RX-S602

Yamaha introduceert met de RX-S602 zijn nieuwste slimline-model av-receiver. In de compacte behuizing (111mm hoog) van de 5.1-kanaals-netwerkreceiver bevinden zich diverse nieuwe standaarden en technieken, waaronder HDR (met Dolby Vision), CINEMA DSP 3D, YPAO kalibratie en Yamaha's MusicCast voor een multiroomnetwerk.

Yamaha RX-S602

De RX-S602 biedt dus ondersteuning voor MusicCast waardoor je het apparaat onderdeel van het multiroomnetwerk kunt maken. Ook worden hi-res-audioformaten zoals FLAC (92 kHz / 24-bit) en WAV (192 kHz / 32-bit) of Apple Lossless (96 kHz / 24-bit) ondersteunt, desgewenst door het hele huis. De nieuwe MusicCast-surroundtechnologie maakt het bovendien mogelijk om het homecinema-geluid uit te breiden, middels de MusicCast 50 of MusicCast 20 en de draadloze subwoofer MusicCast SUB 100.

CINEMA DSP 3D levert met Virtual Speaker-technologie driedimensionale sound zonder dat er daadwerkelijk fysieke luidsprekers aanwezig zijn. Zo moet een 5.1-systeem klinken als een 7.1-kanaals set-up. Voor een levendiger geluid zorgt de Yamaha Compressed Music Enhancer, die speciaal voor het verbeteren van muziek bij het afspelen via Bluetooth is geoptimaliseerd.

De receiver beschikt over vier HDMI-ingangen, allen voorzien van ondersteuning voor 4K Ultra HD en HDR (Dolby Vision, HLG en HDR10). Daarnaast beschikt het model over een geïntegreerde DAB/DAB+ tuner, automatische kalibratie (YPAO) met de meegeleverde microfoon, en ondersteuning voor streamingdiensten als Spotify, Napster en Deezer. Met de AV Controller-app kunnen alle functies en instellingen van de RX-S602 verder worden bediend via de smartphone of tablet. Dit geldt ook voor de CINEMA DSP 3D-programma’s met geluidsprofielen op maat voor films, muziek en videogames.

Prijzen en beschikbaarheid

De Yamaha slimline av-receiver RX-S602 is vanaf september 2018 verkrijgbaar in de vakhandel in de kleuren zwart, titanium en wit.  De prijs wordt later bekendgemaakt.

Reacties (3)