Spotify heeft nu 75 miljoen betalende abonnees

03 mei 2018 1 Minuut 1 Reacties
Spotify

Muziekstreamingdienst Spotify heeft zijn nieuwste cijfers naar buiten gebracht. Er zijn nu 75 miljoen mensen die betalen voor de service. In totaal zijn er 170 miljoen mensen die gebruikmaken van de dienst, dus er zijn nog een hoop mensen die niet betalen.

Spotify met 75 miljoen betalende abonnees

Spotify heeft bekendgemaakt dat er nu 170 miljoen actieve gebruikers zijn die maandelijks dienst gebruiken. 75 miljoen mensen daarvan betalen maandelijks voor de service. Dat is vier miljoen extra klanten sinds het einde van het vierde kwartaal. Ter vergelijking: Apple Music heeft momenteel veertig miljoen betalende klanten. Apple lijkt dus sneller te groeien dan de moeder der muziekstreamingdiensten, maar die vergelijking is scheef: de markt voor dergelijke diensten is nu volwassen en mensen zijn eindelijk bereid weer te betalen.

Spotify verwacht dat het aantal maandelijks actieve gebruikers zal toenemen tot ergens tussen de 79 en 83 miljoen gebruikers. Aan het einde van het jaar wil de dienst zo’n 92 tot 96 miljoen betalende klanten aan zich hebben gebonden, met iets meer dan honderd miljoen gratis gebruikers. De groei naar 75 miljoen betalende gebruikers laat een fantastische groei zien in een jaar tijd. In dezelfde periode van vorig jaar had de dienst nog 52 miljoen mensen aan zich gebonden. Er dus een groei gerealiseerd van bijna vijftig procent (45 om precies te zijn).

Reacties (1)