Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Spotify haalt muziek van R. Kelly uit afspeellijsten vanwege nieuw beleid

Geschreven door
Geplaatst op11 mei 2018, 9:21 CategorieStreamingdiensten

Muziekstreamingdienst Spotify heeft bekendgemaakt dat het de muziek van rapper R. Kelly uit alle (niet persoonlijke) afspeellijsten heeft gehaald, vanwege het nieuwe beleid. Het bedrijf wil geen artiesten promoten die ‘verachtelijk gedrag’ hebben vertoond.

R. Kelly uit de afspeellijsten van Spotify

Spotify hanteert nu een nieuw beleid waarin staat beschreven dat artiesten die ‘verachtelijk gedrag’ hebben vertoond, niet meer worden gepromoot in openbare afspeellijsten. Dat heeft ertoe geleid dat de muziek van rapper R. Kelly niet meer te vinden is op dergelijke lijsten, zoals Rap Caviar, omdat de man al heel lang wordt beschuldigd van seksueel ongewenst gedrag en meer. De muziek van dergelijke artiesten wordt niet verwijderd, want er zijn nog steeds mensen die er naar luisteren, maar van promotie in lijsten is dus geen sprake meer.

Op dit moment is er verder geen melding gemaakt van andere artiesten die niet meer te vinden zijn in openbare afspeellijsten. In het nieuwe beleid staat ook beschreven dat hatelijke content geen plek meer heeft op Spotify. Dat is content waar geweld of haat wordt geuit op basis van ras, religie, genderidentiteit en seksuele oriëntatie. Het bedrijf bekijkt dan de complete culturele context en zou in de toekomst ook content kunnen verwijderen. Het nieuwe beleid is samengesteld met advocaten en een lgbtq- en een religieuze organisatie.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.