Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Samsung rolt FreeSync-ondersteuning uit naar diverse 2018 televisies

Geschreven door
Geplaatst op28 mei 2018, 9:37 CategorieGaming

Samsung heeft een nieuwe firmware-versie beschikbaar gemaakt voor diverse 2018 televisies. Met de nieuwste software wordt ondersteuning voor FreeSync toegevoegd. Samen met een Xbox One, Xbox One S of pc wordt hiermee een vloeiende game-ervaring mogelijk gemaakt.

Samsung heeft goed nieuws voor de gamers onder ons, want de NU8000-serie en de QLED tv’s van het bedrijf bieden ondersteuning voor FreeSync tot 120Hz. Dit betekent dat de televisies een signaal van maximaal 120Hz bij een full hd-resolutie kunnen weergeven. Daarbij moet de input-lag verlaagd worden naar minder dan 7ms. De FreeSync-techniek moet voor een zeer vloeiende en strakke gameplay zorgen.

Gebruikers kunnen via het menu kiezen uit de Ultimate-modus (48-120Hz) en de Basic-modus (90-120Hz). Om van de Freesync-functie gebruikt te maken moet de bron het ondersteunen. De functie wordt momenteel ondersteund door de nieuwste AMD grafische kaarten die we vinden in onder meer de Xbox One en de Xbox One S.

Daarnaast bieden de tv’s binnenkort ondersteuning voor Variable Resfresh Rate (VRR), wat betekent dat de verversingssnelheid van het scherm wordt aangepast op de bron. Deze feature werd vorig jaar met de HDMI 2.1-standaard aangekondigd maar kan dus al als losse feature door fabrikanten geïmplementeerd worden, ondanks dat de tv’s niet over HDMI 2.1 beschikken.

Lees ook onze review van de Samsung NU8000-serie.

 • Delen:

Reacties

 1. Luc Greets
  28 mei, 2018 om 19:39

  Als Microsoft meer info’s over Crackdown 3 lost, zou dat goed zijn.

 2. Giovanni
  31 mei, 2018 om 4:35

  Kunnen jullie dit in een artikel verder toelichten? Dus Freesync en VRR.

  Ik ben een gamer en vraag me af wat ik nu misloop op mijn Ps4 Pro en 4K samsung tv uit 2016 🙂

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.