PlayStation 5 laat nog drie jaar op zich wachten

23 mei 2018 1 Minuut 4 Reacties
playstation-4-pro-retina

Mocht je hart na ons bericht van gisteren sneller zijn gaan kloppen, moeten we je wellicht een beetje teleurstellen. De PlayStation 4 lijkt inderdaad richting het einde van zijn levensduur te gaan, maar de opvolger zal nog minstens drie jaar op zich laten wachten. De langverwachte PlayStation 5 zal dus niet voor 2021 op de markt verschijnen.

Komst PlayStation 5

Sinds 1994 brengt Sony eens in de zes tot zeven jaar een nieuwe console uit. De PlayStation 4 werd echter in 2013 gelanceerd en krijgt dus pas na acht jaar een opvolger. Vreemd is dat niet: het apparaat blijft het goed doen en is al meer dan 79 miljoen keer verkocht. Sony gebruikt dat wapenfeit om nog even te wachten met de opvolger.

De nieuwe PlayStation-CEO van Sony, Tsuyoshi Kodera, die de leiding in oktober overnam, stelt tegenover The Washington Journal dat het bedrijf nog drie jaar de tijd neemt om te kijken naar de opvolger. “We zullen de komende drie jaar gebruiken om de volgende stap voor te bereiden, om ons even terug te trekken en er zo voor te zorgen dat we in de toekomst veel verder kunnen gaan,” aldus de CEO.

Wat brengt de toekomst

Echte details over de PlayStation 5 zijn nog niet onthuld. Wel laat Kodera weten dat Sony kijkt naar een nieuwe manier om de levenscyclus van een gameconsole vorm te geven. Ook moet er meer gedaan worden met mobiliteit; traditioneel is de PlayStation een console voor in de woonkamer, maar dat zou zomaar kunnen veranderen.

“We hebben een breder perspectief nodig, omdat zoveel dingen tegenwoordig verbonden zijn met het internet,” concludeert Kodera.

Reacties (4)