Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Pioneer lanceert VSX-LX503 en VSX-LX303 av-receivers

Geschreven door
Geplaatst op18 mei 2018, 15:09 CategorieReceivers

Pioneer introduceert begin juni twee nieuwe av-receivers; de VSX-LX303 en VSX-LX503. Beide modellen bieden ondersteuning voor Dolby Atmos en DTS:X, en komen natuurlijk met een groot aanbod aan streamingopties.

De Pioneer VSX-LX503 is met 11-kanaals versterking het geavanceerdere model ban de twee. Hierop kan een 7.2.4-kanaals luidsprekeropstelling aangesloten worden. De VSX-L303 moet het met 9 kanalen dus, wat neerkomt op een 7.2.2-opstelling of een 5.2.4-opstelling. Mocht je een standaard 5.1.2- of 5.1-opstelling gebruiken dan kun je de overige aansluitingen voor een tweede of derde zone gebruiken.

Beide receivers bieden HDMI-poorten met ondersteuning voor HDR, on de vorm van Dolby Vision, HDR10 en HLG. Ook is er ondersteuning voor 4K Ultra HD en BT.2020 aanwezig. Op het gebied van streaming zien we natuurlijk WiFi terug, met toegang tot streamingdiensten als Spotify, Deezer, Tidal en Amazon Music. Daarnaast heb je de beschikking over Bluetooth, AirPlay, ingebouwde Chromecast en DTS Play-Fi. Play-Fi kun je gebruiken voor het opzetten van een multiroomsysteem. De mogelijkheden worden verder aangevuld door FlareConnect, waarmee diverse (draadloze) systemen speakers met de receiver gekoppeld kunnen worden.

De VSX-L503 heeft een vermogen van 180 Watt per kanaal bij 6Ohm, de VSX-L303 heeft een vermogen van 170 Watt per kanaal. De prijzen bedragen respectievelijk 1.099 euro en 799 euro, en beide modellen komen in zowel het zwart als het zilver. • Delen:

Reacties

 1. Niek
  18 mei, 2018 om 16:23

  Eindelijk weer eens een nieuwe 11-kanaals receiver van Pioneer!
  Ik wacht eigenlijk nog op een nieuwe uit de high end serie, dat zijn naar ik weet de enige receivers überhaupt die gebruikmaken van klasse D-versterking, en daardoor de enige die in ons dichte meubel kunnen staan terwijl ze 11 speakers aansturen.
  Hopelijk komt daar nog een nieuwe van dit jaar!

 2. PeterP
  18 mei, 2018 om 21:27

  Wij zijn twee jaar geleden overgeschakeld van de VSX-920 naar de VSX-LX501, en zijn best wel tevreden. Nu ben ik al een tijdje aan het overwegen, om eventueel over te stappen naar Yamaha. Volgens onze Hifi dealer, is Yamaha het betere werk van Japanse origine en echt betere componenten? Daarom had ik graag jullie expertise en feedback, met een eventuele dubbele test tussen Pioneer en Yamaha. De volgende aankoop zal een moeilijke keuze worden? 🤔

 3. PeterP
  18 mei, 2018 om 22:10

  Rechtzetting : we hebben momenteel de Pioneer SC-LX501!
  Is dit de opvolger en/of een verkeerde typenummer? (VSX/SC)

  Edit; ik zie nu op de site dat ze het type van de 503 hebben aangepast:

  http://www.pioneer-audiovisual.eu/nl/p_productlists/90

 4. Niek
  19 mei, 2018 om 8:57

  VSX is de ‘budget’-serie van Pioneer, SC is de high end serie. De SC onderscheid zich onder andere door klasse D-versterking en een betere DAC. De series bestaan al jaren naast elkaar.

 5. PeterP
  19 mei, 2018 om 19:10

  Ja dat weet ik Niek, maar Pioneer heeft blijkbaar dit jaar een wijziging doorgevoerd.
  Daar onze LX501(2016) en de LX502(2017) nog de SC serie is met de betere componenten, hebben ze de 503 gedegradeerd naar de VSX serie.

  Dus zullen we voor onze opvolger naar de SC-LX70X moeten gaan, of eventueel naar de Yamaha 10XX overstappen.

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.