Panasonic maakt prijs DP-UB9004 Ultra HD Blu-ray speler bekend

14 mei 2018 1 Minuut 2 Reacties
Panasonic-DP-UB9004

Panasonic heeft begin dit jaar vier nieuwe Ultra HD Blu-ray spelers aangekondigd, waaronder de DP-UB9004. Dit topmodel biedt onder meer ondersteuning voor Dolby Vision en komt met een THX-certificaat. Deze week heeft Panasonic de prijs en beschikbaarheid van de UB9004 bekendgemaakt.

Panasonic DP-UB9004 Ultra HD Blu-ray speler

De Panasonic DP-UB9004  is de opvolger van de DMP-UB900, één van de eerste premium UHD spelers van het merk. De DP-UB9004 is een een universele AV-speler, die zowel HDR10+– als Dolby Vision- technologie ondersteunt en Ultra HD Blu-ray-, Video-on-Demand- (VOD) en USB- content weergeeft. Daarbij beschikt de speler over de Hollywood Cinema Experience (HCX) processor voor een betere beeldverwerking. En, ook het THX-certificaat is voor de nieuwe speler weer uit de kast getrokken.

Hoewel de beeldkwaliteit volgens Panasonic zeer goed is, zet het bedrijf met name in op de audiokwaliteit. Dit is te danken aan de analoge audiocircuits, zoals een speciale audiovoeding, een D/A-converter en gebalanceerde XLR-uitvoer. De UB9004 heeft een nieuw, vibratie-reducerend frame dat zeer stijf is en een laag zwaartepunt heeft.

De UB9004 ondersteunt analoog 7.1-kanaals geluid voor een directe verbinding met een home cinema-systeem. Daarnaast is de aansluiting van de UB9004 verguld om oxidatie te voorkomen en een goede signaalgeleiding te garanderen. Naast de traditionele WAV/FLAC/MP3/AAC/WMA-formaten kunnen ook DSD- (11,2 MHz/ 5,6 MHz/ 2,8 MHz) en ALAC- en AIFF- muziekbestanden worden weergegeven.

De Ultra HD Blu-ray-spelers voor 2018 van Panasonic ondersteunen stembediening via Google Assistant en Amazon Alexa. Er hoeft alleen maar tegen een bestaand apparaat dat Google Assistant of Amazon Alexa ondersteunt gesproken te worden om een film vooruit te spoelen of te pauzeren. Een afstandsbediening is daarbij niet nodig.

Prijs en beschikbaarheid

De Panasonic DP-UB9004 (in België de DP-UB9000) moet vanaf augustis van dit jaar te koop zijn. De adviesprijs zal 999 euro bedragen.

Lees ook onze Panasonic DP-UB9004 review.

Reacties (2)