Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Panasonic maakt prijs DP-UB9004 Ultra HD Blu-ray speler bekend

Geschreven door
Geplaatst op14 mei 2018, 12:02 CategorieBlu-ray

Panasonic heeft begin dit jaar vier nieuwe Ultra HD Blu-ray spelers aangekondigd, waaronder de DP-UB9004. Dit topmodel biedt onder meer ondersteuning voor Dolby Vision en komt met een THX-certificaat. Deze week heeft Panasonic de prijs en beschikbaarheid van de UB9004 bekendgemaakt.

Panasonic DP-UB9004 Ultra HD Blu-ray speler

De Panasonic DP-UB9004  is de opvolger van de DMP-UB900, één van de eerste premium UHD spelers van het merk. De DP-UB9004 is een een universele AV-speler, die zowel HDR10+– als Dolby Vision- technologie ondersteunt en Ultra HD Blu-ray-, Video-on-Demand- (VOD) en USB- content weergeeft. Daarbij beschikt de speler over de Hollywood Cinema Experience (HCX) processor voor een betere beeldverwerking. En, ook het THX-certificaat is voor de nieuwe speler weer uit de kast getrokken.

Hoewel de beeldkwaliteit volgens Panasonic zeer goed is, zet het bedrijf met name in op de audiokwaliteit. Dit is te danken aan de analoge audiocircuits, zoals een speciale audiovoeding, een D/A-converter en gebalanceerde XLR-uitvoer. De UB9004 heeft een nieuw, vibratie-reducerend frame dat zeer stijf is en een laag zwaartepunt heeft.

De UB9004 ondersteunt analoog 7.1-kanaals geluid voor een directe verbinding met een home cinema-systeem. Daarnaast is de aansluiting van de UB9004 verguld om oxidatie te voorkomen en een goede signaalgeleiding te garanderen. Naast de traditionele WAV/FLAC/MP3/AAC/WMA-formaten kunnen ook DSD- (11,2 MHz/ 5,6 MHz/ 2,8 MHz) en ALAC- en AIFF- muziekbestanden worden weergegeven.

De Ultra HD Blu-ray-spelers voor 2018 van Panasonic ondersteunen stembediening via Google Assistant en Amazon Alexa. Er hoeft alleen maar tegen een bestaand apparaat dat Google Assistant of Amazon Alexa ondersteunt gesproken te worden om een film vooruit te spoelen of te pauzeren. Een afstandsbediening is daarbij niet nodig.

Prijs en beschikbaarheid

De Panasonic DP-UB9004 (in België de DP-UB9000) moet vanaf augustis van dit jaar te koop zijn. De adviesprijs zal 999 euro bedragen.

Lees ook onze Panasonic DP-UB9004 review.


€ 899,00

Binnen 3 werkdagen

Bekijk

€ 949,00

Binnen 1 werkdag

Bekijk

€ 949,00

Binnen 1 werkdag

Bekijk

Bron: kieskeurig.nl


 • Delen:

Reacties

 1. PeterP
  14 mei, 2018 om 20:48

  We geven Panasonic het voordeel van de twijfel?
  Maar het zou een goede commerciële zet zijn, om dit model te lanceren op het moment dat Oppo heeft bekend gemaakt ermee op te houden. Zeker gezien zijn prijs, die een pak lager ligt dat de spelers van Oppo.

  Wij zijn nog steeds tevreden met onze Panasonic DMP-UB900! 👍😎

 2. frans
  15 mei, 2018 om 9:05

  Ik bezit de oppo had hier voor Panasonic. ben heel tevreden met mijn oppotop apperaat nooit probleem met afspelen en hdr 10 ik mis het nog niet er is nog geen content zeker niet op disk.
  Dolby vision wel prachtig ziet het er uit. beslist geen spijt van mijn oppo 203. Ook downloads zien er perfect uit soms is geluid niet oke maar dat licht dan aan het file op internet. Downlaods blijft nooit perfect ook streams daar mankeert het nog wel is wat aan maar 4 k disk prachtig.

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.