Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Onkyo introduceert TX-RZ730 en TX-RZ830 9.2-kanaals av-receivers

Geschreven door
Geplaatst op17 mei 2018, 12:35 CategorieReceivers

Onkyo heeft deze week twee nieuwe av-receivers aan het assortiment toegevoegd, in de vorm van de TX-RZ730 en TX-RZ830. Beide modellen zijn 9.2-kanaals receivers, met een vermogen van respectievelijk 175 Watt en 180 Watt per kanaal (bij 6Ohm). Natuurlijk zijn beide modellen ook volgepakt met features en functies, waaronder 4K-ondersteuning en Dolby Atmos.

Onkyo TX-RZ730 en TX-RZ830 receivers

Zowel de TX-RZ730 als de TX-RZ830 biedt ondersteuning voor Dolby Atmos en DTS:X, met de mogelijkheid voor een 5.2.4-kanaals opstelling. Je kunt echter een externe stereoversterker koppelen om er een 7.2.4-kanaals opstelling van te maken. Daarnaast beschikken de receivers over Zone 2 en Zone 3 pre/line-outs waarmee audio naar andere kamels gestuurd kan worden.

Ook aan streaming is veel aandacht besteed. De receivers zijn onder meer voorzien van Google Chromecast built-in, toegang tot streamingdiensten (Spotify, Tidal, Deezer), en DTS Play-Fi en FlareConnect voor multiroom-mogelijkheden. Mocht dat niet genoeg zijn dan kun je nog kiezen voor Apple Airplay en bluetooth. Alles kan bediend worden middels de Onkyo Music Control App en bovendien is het mogelijk het apparaat aan te sturen middels een slimme speaker met de Google Assistant.

Verder beschikken de receivers over zes HDMI-ingangen /(met HDCP 2.2, 4K, HDR10, HLG en Dolby Vision) usb-poorten, optische en coaxiale ingangen, zes analoge ingangen en een Phono pre-amp. De TX-RZ830 voegt daar de Pure Audio-modus aan toe voor minimale interferentie. De TX-RZ730 speelt DSD 2.8/5.6 MHz (geconverteerd naar PCM) af, terwijl de TX-RZ830 DSD 11.2MHz bestanden in native vorm kan weergeven. Beide modellen bieden ondersteuning voor 24bit/192kHz in FLAC, WAV, ALAC en AIFF via het netwerk.

Prijs en beschikbaarheid

De Onkyo TX-RZ730 en TX-RZ830 moeten vanaf juni te koop zijn voor een prijs van respectievelijk 899 euro en 1.199 euro.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.