Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

‘Nieuwe versie van de Chromecast ondersteunt bluetooth’

Geschreven door
Geplaatst op7 mei 2018, 10:07 CategorieMediaspelers

Er is een versie van de Google Chromecast-dongle bij de FCC opgedoken, met ondersteuning voor bluetooth. De FCC is de Amerikaanse communicatiewaakhond, die producten moet testen voordat ze daar op de markt kunnen of mogen worden uitgebracht.

Chromecast met bluetooth op komst – gerucht

Google werkt mogelijk aan een nieuwe versie van de Google Chromecast, dit keer met bluetooth-ondersteuning. Dat blijkt uit een document van de FCC, de Amerikaanse communicatiewaakhond die producten moet testen voordat ze kunnen worden uitgebracht op de Amerikaanse markt. De huidige variant biedt ondersteuning aan voor bluetooth low energy, maar dat is niet de traditionele versie van de verbinding. De benodigde radio hiervoor wordt aan het nieuwe model toegevoegd; verder lijkt er niets veranderd te zijn.

Dat betekent dat ondersteuning voor bluetooth dus niet via een software-update kan worden uitgebracht. Mocht je dus een Chromecast met bluetooth willen, dan zul je een nieuw model moeten aanschaffen wanneer die beschikbaar is. Wat het voordeel van de bluetooth-verbinding is, is niet meteen duidelijk. Mogelijk komt er ook een nieuwe afstandsbediening of controller aan, die middels de verbinding contact kan maken met de mediaspeler. Maar dat is op moment van schrijven slecht speculatie; Google heeft niet gereageerd op het gerucht.

 • Delen:

Reacties

 1. Luc Greets
  07 mei, 2018 om 13:16

  Is het mogelijk om via chromecast naar netflix series en films te kijken in 5.1 surround?

 2. Arie
  07 mei, 2018 om 19:16

  Ja, dat is mogelijk. Ik heb de chromecast aan een hdmi ingang van een versterker aangesloten en bij netflix geeft de versterker aan dat deze dolby digital 5.1 ontvangt.

  • Luc Greets
   08 mei, 2018 om 23:39

   @Arie

   Super! Hartelijk dank voor je respons, Arie. Ik zocht naar een alternatief om naar netflix te kunnen, nadat mijn PS3 het begaf.

 3. Bill
  09 februari, 2019 om 3:45

  De speakers van mijn tv zijn defect,ik wil tijdens het casten met chromecast,het geluid van het gecaste item via een bluetooth speaker gekoppeld aan mij telefoon hoorbaar hebben,dat lukt,maar zodra de cast functie wordt geactiveerd in mijn tel,valt het geluid weg.
  Mis ik iets?Wat doe ik verkeerd?
  Greets
  Bill

  • Sabine Weber
   07 april, 2020 om 12:48

   Beste Bill,
   ik kom jouw vraag tegen, ik heb nu precies hetzelfde probleem.

   Ik heb een tablet met een bluetooth speaker gekoppeld en als ik dat naar de tv cast via chromecast, dan valt het geluid van de bluetooth speaker weg.

   Kon jij dit probleem intussen oplossen, en indien wel, hoe heb je dat voor elkaar gekregen?

   Mvg Sabine

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.