Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Microsoft kondigt Xbox Adaptive Controller aan voor invaliden

Geschreven door
Geplaatst op17 mei 2018, 10:20 CategorieGaming

Microsoft heeft de Xbox Adaptive Controller onthuld: een controller die gemaakt is voor mindervalide mensen. Middels deze controller kunnen mogelijk meer mensen genieten van de hobby gamen, omdat Microsoft de besturing toegankelijk heeft proberen te maken.

Dit is de Xbox Adaptive Controller

Microsoft heeft de Xbox Adaptive Controller gepresenteerd: een controller die is bedoeld voor mindervalide mensen. De controller beschikt over twee grote, instelbare knoppen en negentien aux-aansluitingen voor het aansluiten van joysticks, knoppen en switches waardoor het voor meer mensen mogelijk wordt de games op een Xbox One of Windows 10 te spelen. Het installeren van het apparaat is enorm simpel (plug and play) en flexibel. Zo kun je bijvoorbeeld instellen dat je bepaalde handelingen met je voeten wil doen.

Het doel van de controller is natuurlijk dat meer mensen kunnen gamen, maar dan moet de uitvoering ervan wel toegankelijk en intuïtief zijn. De Xbox Adaptive Controller moet zich dus echt kunnen aanpassen aan de gebruiker en dat lijkt hier het geval te zijn. Het zal geen alles-in-één oplossing zijn voor alle games of gamers, maar met de mogelijkheid zelf te bepalen welke knop wat doet (dat kan al een tijd op de Xbox One), lijken de mogelijkheden eindeloos te zijn. De controller kost 99,99 dollar en is later dit jaar verkrijgbaar.

Check ons artikel met de beste games van dit moment. Lees ook onze recensie van de Microsoft Xbox One X.
€ 284,99

Binnen 1 werkdag

Bekijk

€ 295,00

Binnen 1 werkdag

Bekijk

Bron: kieskeurig.nl


  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.