Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

LG UBK90 en UBK80 Ultra HD Blu-ray spelers te koop in de Benelux

Geschreven door
Geplaatst op15 mei 2018, 14:58 CategorieBlu-ray

LG is begonnen met de verkoop van zijn nieuwste Ultra HD Blu-ray spelers. De Koreaanse fabrikant brengt de UBK90 en de UBK80 op de Nederlandse en Belgische markt. Het belangrijkste verschil tussen de twee zit hem in de ondersteuning voor Dolby Vision, het HDR formaat van Dolby.

LG Ultra HD Blu-ray spelers te koop

De LG UBK90 ondersteunt een groot aantal schijfformaten, waaronder 4K Ultra HD Blu-ray, Blu-ray, 3D Blu-ray, dvd’s en cd’s. Ook ondersteunt de speler de rec.2020 kleurruimte en HDR-weergave in de vorm van HDR10 en Dolby Vision. Content in lagere resolutie kan opgeschaald worden naar 4K-kwaliteit. Natuurlijk zijn ook streamingdiensten als Netflix en YouTube aan boord, waarmee in 4K en HDR gestreamd kan worden.

Op het gebied van audio is er ondersteuning voor Dolby Atmos, DTS:X, LPCM bitstream, Dolby Digital en DTS HD- en Dolby TrueHD-soundtracks aanwezig. Qua muziek worden AAC en Flac-bestanden in hoge resolutie ondersteund. Daarbij beschikt de speler over twee HDMI-uitgangen (HDMI 2.0 en HDMI 1.4) zodat beeld en audio gescheiden kunnen worden. Ook is er een usb 2.0-poort aanwezig, kun je gebruik maken van de ethernetpoort en is er WiFi aan boord.

Als je een Ultra HD Blu-ray speler wilt maar geen behoefte hebt aan een tweede HDMI-uitgang en ondersteuning voor Dolby Vision dan is de UBK80 een optie. Dit model is grotendeels gelijk aan de UBK90 maar komt dus zonder Dolby Vision en die extra HDMI-poort, waarmee LG weer een paar tientjes kan besparen. Opvallend is wel dat LG ook de WiFi-functie verwijderd heeft. Je moet het dus doen met de ethernetpoort.

Prijs en beschikbaarheid

De LG UBK90 en UBK80 Ultra HD Blu-ray spelers zijn reeds te koop voor prijzen van respectievelijk 249 euro en 219 euro.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.