Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Klipsch Heritage Theater Bar: soundbar met vintage uiterlijk

Geschreven door
Geplaatst op16 mei 2018, 19:16 CategorieLuidsprekers

Soundbars zijn meestal zwart en een beetje saai. Het Amerikaanse Klipsch wil hier verandering in brengen met het uitbrengen van de Klipsch Heritage Theater Bar, die op maat en naar wens van de klant wordt gebouwd. Klipsch biedt verschillende afwerkingen, maar de klant kan ook lengte van de Theater Bar van tevoren bepalen, zodat Klipsch de Theater Bar kan afstemmen op het formaat van de tv van de klant.

Klipsch Heritage Theater Bar: koper bepaalt uitvoering en formaat

De Amerikaanse luidsprekerbouwer Klipsch gebruikt moderne technologie en inzichten, maar heeft ontegenzeggelijk ook een zekere hang naar vroeger als het gaat om het uiterlijk van zijn producten. De luidsprekers uit de Heritage-productlijn hebben een veelal klassiek uiterlijk dat stamt uit de vorige eeuw, hoewel de drivers wel met hun tijd zijn meegegaan. Klipsch heeft de Heritage Theater Bar aangekondigd en deze soundbar valt op door het klassieke uiterlijk dat aansluit bij de andere producten uit de Heritage-productlijn.

De Theater Bar is gemaakt van hout en de drivers zijn afgedekt met een ambachtelijk uitziende stof. De koper kan kiezen uit verschillende kleuren en afwerkingen zodat de soundbar helemaal bij zijn interieur zal passen. Bijzonder is het feit dat de klant niet alleen kleur en afwerking kan kiezen, maar ook kan bepalen hoe groot zijn Heritage Theater Bar moet worden. Klipsch bouwt de soundbar op maat en de koper kan kiezen uit een lengte tussen 54 inch en 80 inch (in stapjes van 1/10 inch), zodat de Theater Bar wordt afgestemd op het formaat van de tv van de klant. De koper kan de luidspreker voor zijn tv zetten of met optioneel verkrijgbare beugels onder zijn tv aan de muur hangen.

Klipsch presenteert dit model niet zozeer als soundbar maar meer als een compleet driekanaals luidsprekersysteem dat beter zou moeten klinken dan de gemiddelde soundbar. Klipsch heeft bewust gekozen voor een enigszins nostalgisch uiterlijk, zoals Klipsch wel vaker doet, maar de nieuwe Theater Bar zit volgens Klipsch vol met moderne techniek. De luidspreker heeft drie kanalen: links, rechts en center. Ieder kanaal heeft een hoorn-tweeter en een tweetal woofers met een lichte en stijve conus.

We weten niet hoe de nieuwe Heritage Bar klinkt, maar Klipsch heeft in elk geval zijn best gedaan om iets aparts in de markt te zetten. We weten ook nog niet wanneer de Heritage Theater Bar geleverd kan worden en voor welke prijs. De prijs zal natuurlijk afhankelijk zijn van de gewenst lengte en de gekozen afwerking. Wie meer wil weten moet zich tot een lokale Klipsch-dealer wenden.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.