Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Het einde lijkt nabij voor populaire console PlayStation 4

Geschreven door
Geplaatst op22 mei 2018, 14:11 CategorieGaming

Met meer dan tachtig miljoen verkochte exemplaren, is het einde nabij voor de PlayStation 4. Dat vertelt PlayStation-CEO John Kodera. Vijf jaar na lancering van het apparaat, heeft de Japanse producent klaarblijkelijk besloten dat het tijd is voor iets nieuws. Dat terwijl het apparaat populairder dan ooit is.

Einde PlayStation 4

De Japanse technologiereus ziet nog altijd mooie verkopen. Afgelopen jaar gingen er zestien miljoen exemplaren van de spelcomputer over de toonbank. Dat is nog veel, maar een stuk minder dan de negentig miljoen van een jaar geleden. Toch zorgen de vele aanbiedingen, exclusieve deals en prijsverlagingen ervoor dat de console populair blijft bij gamers. Tel daar het steeds populairdere PSN-netwerk bij op (met tachtig miljoen actieve gebruikers) en je realiseert je dat Sony immens veel geld verdient met het apparaat.

Toch lijkt het erop dat het langzaamaan tijd begint te worden voor een nieuwe console. Kodera stelde dat vanaf nu tot 2021 een belangrijke periode wordt voor het bedrijf. Vermoedelijk houdt het in, dat er gekeken wordt naar een nieuwe console. Die zou volgens sommige analisten en kenners ergens in de loop van 2019 al aangekondigd worden en in 2020 gelanceerd.

Tegelijk is het ook nog wachten op nieuwe producten van Sony. Het bedrijf lanceerde de PlayStation VR, een apparaat dat wel populair is, maar minder goed presteert dan het verwacht had. Ook de Vue-streamingdienst doet het lang niet zo goed als gehoopt, mede door de concurrentie van Netflix en Amazon Prime Video.

Wat de toekomst ook brengt voor de PlayStation 4: er zal een opvolger komen, en snel.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.