Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Google kondigt Android P-veranderingen aan voor Android TV

Geschreven door
Geplaatst op9 mei 2018, 13:02 CategorieLcd en led tv's

Google heeft tijdens Google I/O, de jaarlijkse ontwikkelaarsconferentie van het bedrijf, bekendgemaakt wat de plannen zijn voor Android TV. Het platform voor mediaspelers en televisies, en tegenwoordig ook soundbars, krijgt een speciale Android P-update.

Android TV krijgt update naar Android P

Naast Android P voor smartphones en tablets, kun je de update ook verwachten voor televisies en mediaspelers. Google heeft tijdens Google I/O, de jaarlijkse conferentie voor ontwikkelaars, bekendgemaakt wat we in de toekomst mogen verwachten van het platform. Zo moet het systeem beter gaan werken op apparaten die geen krachtige hardware hebben. Zodoende kan Android TV uitgerold worden naar meer apparaten, bijvoorbeeld ook goedkopere televisies of settopboxen. Of bijvoorbeeld aankomende soundbars.

Daarnaast zal het installatieproces gestroomlijnd worden. Zo moet het straks gemakkelijker zijn je account over te hevelen van smartphone naar tv, middels een notificatie. Wanneer je iOS of het web gebruikt voor het installatieproces, dan zal de browser sign-in ook toegankelijker zijn gemaakt. Daarnaast stelt de tv of box straks zelf een aantal instellingen voor en is het aan jou om daarmee akkoord te gaan of niet. Het ontdekken van nieuwe apps wordt ook heel belangrijk. Daarnaast worden gegevens middels Autofill automatisch ingevuld.

Verder heeft Google bekendgemaakt dat er nu meer dan honderd hardwarepartners zijn en dat je in de toekomst dus meer Android TV-producten, inclusief Android P, mag verwachten. Bovendien groeit het applicatie-ecosysteem ook steeds harder en zijn er nu meer dan 3.600 apps te downloaden voor het platform.

 • Delen:

Reacties

 1. Frank
  09 mei, 2018 om 16:20

  Dit gaat ook komen voor de nvidia Shield TV?

 2. Wesley Akkerman
  09 mei, 2018 om 16:30

  Dat durf ik niet te bevestigen. Heeft Nvidia nog niets over bekendgemaakt.

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.