Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Dolby Vision nu beschikbaar voor Sony 2018 lcd en oled tv’s

Geschreven door
Geplaatst op28 mei 2018, 9:29 CategorieLcd en led tv's

Sony is deze week begonnen met de uitrol van de Dolby Vision-update voor de AF8-serie oled tv’s en de XF90-serie lcd led tv’s uit 2018. Daarnaast brengt de nieuwste firmware-update vernieuwingen voor Android TV met zich mee.

Eerder dit jaar rolde Sony al diverse updates uit voor 2016 en 2017 televisies. Hiermee werd onder meer ondersteuning voor Dolby Vision toegevoegd. Ook eigenaren van een premium televisie van dit jaar kunnen nu gebruikmaken van Dolby’s HDR-standaard. De AF8-serie oled tv’s en de XF90-serie lcd led tv’s krijgen namelijk sinds vorige week toegang tot de HDR-standaard. Het kan echter even duren voordat de update op jouw tv binnenkomt. Sony geeft aan dat de updates tot halverwege juni gefaseerd uitgerold worden.

Echter, er moet de kanttekening bijgemaakt worden dat de ondersteuning van Dolby Vision beperkt is, zoals bij de update van oudere modellen duidelijk werd. Sony geeft nu dan ook duidelijk aan dat de ondersteuning voor apps als Netflix en Amazon Prime Video direct is. Voor ondersteuning via een Ultra HD Blu-ray speler moet de betreffende speler per se voorzien zijn van de meest recente Dolby Vision-firmware. Dit is nodig omdat Sony de verwerking van het signaal deels bij de speler zelf legt.

After the Sony TV receives the software update, devices with Dolby Vision playback (such streaming media players and UHD Blu-ray players) that are connected to the Sony TV by HDMI will also require a software update to support Dolby Vision playback through the device. For more information on the timing of an update to a particular player, please contact the player’s manufacturer.

  • Delen:

Reacties

  1. Luc Greets
    28 mei, 2018 om 19:37

    Goede zaak!

    Ik wacht tot liever op HDR10+ en HDMI 2.1 voor de 2019 tv’s.

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.