Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Yamaha presenteert nieuwe MusicCast speakers, soundbars en subwoofer

Geschreven door
Geplaatst op25 april 2018, 10:54 CategorieLuidsprekers

Naast een nieuwe instap av-receiver heeft Yamaha deze week diverse MusicCast-producten aangekondigd. De Japanse fabrikant komt met nieuwe draadloze speakers, twee soundbars en een subwoofer. Alle apparaten bieden ondersteuning voor het MusicCast multiroom-systeem.

Nieuwe MusicCast-producten van Yamaha

De MusicCast 20 en MusicCast 50 zijn de nieuwe draadloze speakers van Yamaha. Beide modellen bieden dankzij MusicCast de mogelijkheid om content binnen het thuisnetwerk naar andere compatibele toestellen te streamen, en bieden toegang tot diensten als Spotify, Tidal, Qobuz en Deezer. Ook kunnen de speakers hoge resolutie muziek tot 24bit/192kHz via DLNA afspelen. Daarbij beschikken de apparaten over Bluetooth, AirPlay 2, WiFi en ethernet. Dankzij de functie MusicCast Surround kun je de speakers koppelen aan een MusicCast av-receiver en zo als surroundkanalen gebruiken.

Ook spraakbediening is dit jaar aanwezig. Amazon Alexa is reeds geïntegreerd en kan gebruikt worden als je een Echo-speaker hebt of een Sonos One. Binnenkort zal ook de Google Assistant ondersteund worden. De speakers beschikken over een nieuwe MusicCast chipset, met zowel 5GHz als 2.4GHz verbindingen. Daarbij moet de chip voor een kortere delay zorgen. De MusicCast 20 is een 40 Watt speaker zonder fysieke aansluitingen, terwijl de MusicCast 50 een 70 Watt speaker met een optische, 3.5mm en RCA-aansluiting is.

De MusicCast Bar 40 en MusicCast Bar 400 zijn de eerste soundbars in dit assortiment. In plaats van de bekende YSP (Yamaha Sound Projection) technologie maken deze soundbars gebruik van DTS Virtual:X voor het simuleren van een 7.1.4-kanaals opstelling. Naast WiFi en multiroom beschikken de soundbars over Bluetooth, AirPlay, een HDMI-ingang, een 3.5m-poort, optische inputs en een HDMI output. De 40 heeft ook een subwoofer output, terwijl de 400 met een draadloze subwoofer komt.

Tot slot is er de MusicCast Sub 100, een subwoofer die speciaal voor het MusicCast systeem ontwikkeld is. De subwoofer is dan ook in elke MusicCast Surround of multiroom opstelling in te zetten. De speaker beschikt over een 20cm driver, 130 Watt aan vermogen en kan via de 3.5mm-poort of draadloos met een MusicCast soundbar of av-receiver gekoppeld worden.

Prijs en beschikbaarheid

Alle nieuwe producten moeten vanaf september in de winkels verschijnen. De prijzen voor de Nederlandse markt zijn nog niet bekendgemaakt.


€ 469,00

Binnen 3 werkdagen

Bekijk

€ 469,00

Binnen 1 werkdag

Bekijk

€ 469,00

Binnen 1 werkdag

Bekijk

Bron: kieskeurig.nl€ 549,00

Binnen 1 werkdag

Bekijk

€ 569,00

Binnen 1 werkdag

Bekijk

€ 569,00

Binnen 1 werkdag

Bekijk

Bron: kieskeurig.nl€ 429,00

Binnen 1 werkdag

Bekijk

€ 429,00

Binnen 1 werkdag

Bekijk

€ 429,00

Binnen 3 werkdagen

Bekijk

Bron: kieskeurig.nl


  • Delen:

Reacties

  1. Geert B.
    26 september, 2018 om 22:17

    Gaan jullie de nieuwe MusicCast Bar 400 ook reviewen?

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.