Yamaha lanceert RX-V385 receiver met 4K Ultra HD en Dolby Vision

25 april 2018 1 Minuut 2 Reacties
Yamaha-RX-V385-1

Yamaha introduceert deze week de RX-V385, de eerste nieuwe av-receiver van het bedrijf voor 2018. Dit instapmodel is echter voorzien van nagenoeg alle nieuwe standaarden en technieken, waaronder 4K Ultra HD-ondersteuning en ondersteuning voor Dolby Vision. De receiver kan een 5.1-kanaals homecinema-systeem aansturen.

Yamaha RX-V385 av-receiver

De RX-V385 is voorzien van nieuwe 384kHz/32bit-DAC, die volgens Yamaha een pakkende luisterervaring in 5.1-kanaals-surround garandeert. Eventueel kan de RX-V385 ook optimaal met twee luidsprekers worden gebruikt: in de nieuwe bi-amping-modus sturen twee eindtrappen een luidspreker aan en zorgen deze voor het hogetonen- of het lagetonenbereik.

De voordelen van bi-amping komen ook tot uitdrukking in de DIRECT Mode, die nu voor het eerst is geïntegreerd in het instapmodel. Hierbij worden niet benodigde schakelingen gedeactiveerd. Daarnaast beschikt de Yamaha RX-V385 over een Music Enhancer voor lossless materiaal (44,1kHz/16Bit). Daarbij zijn alle luidsprekeruitgangen voorzien van hoogwaardige schroefaansluitingen.

De RX-V385 kan Bluetooth zowel zenden als ontvangen. Dankzij de geïntegreerde Bluetooth-zender kan bijvoorbeeld een koptelefoon draadloos worden verbonden. De HDMI-aansluitingen van de nieuwste generatie bieden zowel standby-doorleiding als ingangomschakeling. Dankzij ondersteuning van 4K Ultra HD is de receiver compatibel met actuele en toekomstige content met hoge resolutie. Ook Dolby Vision en HDR10 zijn aanwezig.

De automatische inmeting YPAO maakt het configureren van de home cinema-installatie mogelijk: met één druk op de knop van de meegeleverde inmeetmicrofoon worden de instellingen voor de betreffende ruimte bepaald.. Cinema DSP perfectioneert het geluid van tv, films en videogames nog verder met de keuze uit 17 klankveldprogramma’s. Yamaha’s ECOmode vermindert het stroomverbruik van de meerkanaals receivers met ten minste 20 procent. De functie kan indien gewenst via het menu worden geactiveerd en zorgt voor een efficiënt energieverbruik.

Prijs en beschikbaarheid

De AV-receiver Yamaha RX-V385 is vanaf mei 2018 in de kleuren titanium en zwart verkrijgbaar in de vakhandel. De adviesverkoopprijs bedraagt 369,00 euro.

Reacties (2)