Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Xbox One wordt voorzien van een 120Hz-beeldmodus

Geschreven door
Geplaatst op23 april 2018, 9:42 CategorieGaming

Microsoft heeft laten weten dat de Xbox One in mei wordt voorzien van een beeldmodus met een verversingssnelheid van 120 Hz. Uiteraard moet je zelf wel een beeldscherm hebben die een dergelijke modus ondersteunt; ook mag je de geschikte spellen niet vergeten.

Hogere beeldverversing op Xbox One

In mei zal er een update verschijnen voor de Xbox One-spelcomputer, ook de One S en One X, die een nieuwe beeldmodus meeneemt. Gebruikers zijn dan in staat de beeldverversing in te stellen op 120 Hz. Dat kan in twee resoluties, namelijk 1080p (1.920 bij 1.080 pixels) of 1440p (2.560 bij 1.440 pixels). Op moment van schrijven zijn er nog geen games die deze modus ondersteunen, maar waarschijnlijk zullen er wel updates worden uitgebracht die het aantal beelden per seconde kan verhogen. Daar moeten we dus nog even op wachten.

Bovendien moet je er ook rekening mee houden dat je televisies of monitor 120 Hz ondersteunt, want anders zul je er nog steeds weinig van merken. Voor de nieuwe beeldverversing maakt Microsoft gebruik van de AMD FreeSync 2-techniek. Daarnaast brengt de update nog wat mogelijkheden met zich mee, zoals het groeperen van games en apps, en kan ook de naam van zo’n groep worden aangepast. Ook kun je straks foto’s en video’s trimmen voordat je ze deelt, komen er betere gezinsopties en komt er een verbeterde accessoiresapp.

Check ook ons artikel met de beste games van dit moment. Op zaterdag 28 april kun je van ons een nieuw overzicht verwachten, met onder meer Far Cry 5 en Burnout Paradise Remastered. Lees ook onze recensie van de Microsoft Xbox One X.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.