Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Voor het eerst dalen de verkopen van de PlayStation 4

Geschreven door
Geplaatst op27 april 2018, 21:22 CategorieGaming

Het lijkt erop dat de verkopen van de PlayStation 4 een piek hebben bereikt. Voor het eerst zijn de verkopen gedaald. Sony heeft bekend gemaakt dat het in 2017 in totaal negentien miljoen exemplaren verkocht. Dat zijn er minder dan de twintig miljoen in 2016.

Verkopen PlayStation 4

Dat meldt Sony vandaag in zijn jaarrapportage. Tegelijk doet het bedrijf een voorspelling voor dit jaar. In 2018 zouden er nog minder verkocht worden: rond de zestien miljoen. Ter vergelijking: Nintendo denkt dat er in dezelfde periode twintig miljoen Switch-consoles over de toonbank gaan.

Toch zal Sony nog altijd tevreden zijn over de huidige staat van dienst van de PlayStation 4. In totaal zijn er al 76 miljoen van verkocht, waarmee de console zijn voorganger dit jaar nog voorbijstreeft in totale aantallen. Verder haalt Sony steevast meer omzet uit de PlayStation-tak.

Afgelopen jaar groeide de totale omzet van de PlayStation-tak met 17,8 procent ten opzichte van een jaar eerder. De operationele winst uit deze bedrijfstak bedroeg zelfs 1,62 miljard dollar. Dat komt doordat Sony steeds meer PlayStation 4-software weet te verkopen en dat het aantal PlayStation Plus abonnees maar blijft toenemen.

Over 2018 verwacht Sony dan ook wel lagere hardwareverkopen, maar denkt het bedrijf dat de omzet met zeven procent gaat groeien. Dat komt bovenal voort uit de goede prestaties van de software-tak van PlayStation. En dan is het nog wachten op het moment dat de PlayStation 5 er ooit komt.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.