Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Videostreamingdienst Netflix heeft inmiddels 125 miljoen abonnees

Geschreven door
Geplaatst op17 april 2018, 9:47 CategorieStreamingdiensten

Streamingdienst Netflix heeft vandaag zijn meest recente kwartaalcijfers bekendgemaakt. Het bedrijf laat weten dat er wereldwijd inmiddels 125 miljoen mensen van de dienst gebruikmaken en dat de omzet uit internationale abonnees inmiddels gelijk is aan die in de Verenigde Staten.

De videostreamingdienst groeit nog steeds harder dan verwacht, zo laat Netflix zelf weten. Het afgelopen kwartaal, wat het eerste kwartaal van 2018 is, zijn er in totaal 7,4 miljoen nieuwe abonnees bijgekomen. 2 miljoen van deze abonnees komen uit de Verenigde Staten, 5,5 miljoen klanten hebben zich vanuit de rest van de wereld aangemeld. In totaal heeft Netflix nu 125 miljoen betalende klanten over de hele wereld, waarvan 55 procent uit andere landen dan de Verenigde Staten komt. De omzet van het bedrijf kwam het laatste kwartaal uit op 3,7 miljard dollar, wat 40 procent hoger is dan een jaar eerder. De nettowinst komt neer op 290 miljoen dollar.

Volgens Netflix gaat ook de productie van eigen content voorspoedig en is dit één van de redenen dat zich meer abonnees aangemeld hebben dan verwacht. Opvallend is dat ook Amerikaanse abonnees door het Amerikaanse bedrijf geproduceerde content in het buitenland lijken te kijken. Zo is de serie La Casa de Papel de tot nu toe meest bekeken niet-Engelstalige serie op de dienst. Netflix wil dit jaar nog flink investeren in eigen content en noemt zelf een totaalbedrag van maximaal 8 miljard dollar voor 2018.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.