Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Eerste Ultra HD Blu-ray discs met HDR10+ weer een stap dichterbij

Geschreven door
Geplaatst op6 april 2018, 9:30 CategorieBlu-ray

HDR10+ is inmiddels bekend als de opvolger van HDR10, maar de nieuwe HDR-standaard is nog altijd niet op Ultra HD Blu-ray discs te vinden. Daar moet dit jaar nog verandering in komen en het startschot wordt volgende week tijdens de National Association of Broadcasters (NAB) convention in Las Vegas gegeven.

Samsung Research heeft bekendgemaakt volgende week, samen met drie andere bedrijven, de nieuwste HDR10+ technologie voor Ultra HD Blu-ray discs te tonen. HDR10+ is de mede door Samsung en Amazon ontwikkelde HDR-standaard waarmee de helderheid per scene geoptimaliseerd kan worden. In tegenstelling tot HDR10, waar er één helderheid voor de gehele film ingesteld wordt, wordt de weergave bij de plus-versie dus voor elke scene geoptimaliseerd.

HDR10+ is momenteel al beschikbaar voor abonnees van Amazon Prime en Samsung smart tv-eigenaren in de VS. De standaard moet echter op korte termijn ook naar Ultra HD Blu-ray discs komen en de concurrentie met Dolby Vision aangaan. De gehele productieketen is er inmiddels klaar voor en filmstudio’s verwachten dit jaar nog de eerste golf aan Ultra HD Blu-ray discs die voorzien zijn van de HDR10+ standaard.

Op het gebied van hardware hebben onder meer Samsung, Panasonic en Philips aangegeven de nieuwe HDR-standaard te ondersteunen. De 2018 televisies van deze bedrijven zijn dan ook voorzien van ingebouwde ondersteunen.

Lees meer over alle HDR-formaten.

 • Delen:

Reacties

 1. sir oled
  06 april, 2018 om 9:58

  Complete waanzin waar niemand echt beter van wordt toch zeker de consument niet. Format wars zijn van alle tijden(relatief kort) maar dit zal consumenten zeker niet over de streep trekken om zomaar hun geliefde dvd”s los te laten. Grow up suckers van Panasonic en Samsung.

 2. Frans
  11 mei, 2018 om 19:05

  Allemaal mooi dat HDR10 MAAR ER IS NOG GEEN CONTENT.
  WAAR BLIJFT DE 4 K STARWARS THE LAST JEDI MET DUTCH SUB

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.