Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

TCL brengt in 2019 zijn eerste televisies naar Nederland

Geschreven door
Geplaatst op23 april 2018, 14:57 CategorieLcd en led tv's

De tv-markt is de laatste jaren nogal uitgedund, met onder meer Sharp, JVC en Toshiba die ons land verlieten. Toch zien we de laatste tijd weer tekenen van leven, want nadat Sharp aangaf zijn eerste 8K-televisie in Nederland te gaan verkopen laat nu TCL weten de Nederlandse markt te zullen betreden.

Het Chinese TCL is een groot bedrijf dat onder meer smartphones (Blackberry), koelkasten en televisies maakt. De in China gevestigde fabrikant is op het gebied van televisies actief in onder meer Frankrijk, Duitsland, het VK, Spanje, Italië en Polen. De tv’s van het bedrijf komen vanaf begin 2019 ook naar de Nederlandse markt, zo laat Frederic Langin van TCL’s verkoop- en marketingafdeling in Europa aan Hardware.Info weten.

Het doel van TCL is om de naamsbekendheid te vergroten en in 2010 de op twee na grootste tv-fabrikant van Europa te worden. Wereldwijd heeft het bedrijf al een marktaandeel van 10,9 procent en is daarmee de op twee na grootste tv-fabrikant. TCL moet alleen Samsung en LG nog voor zich dulden. In Europa loopt het bedrijf verder achter.

Waar TCL precies mee gaat komen voor de Nederlandse markt is nog niet duidelijk, maar tijdes IFA 2018 in Berlijn kunnen we in ieder geval de eerste 8K Ultra HD tv van het bedrijf verwachten. Ook laat de Chinese fabrikant weten vanaf 2020 gebruik te gaan maken van quantum-dot light-emitting diodes, of qleds, waarbij geen backlight meer nodig is.

 • Delen:

Reacties

 1. JJ van Oord
  18 mei, 2018 om 14:35

  Goedenmiddag,

  Ik ben al een paar jaar bekend met TCL producten .
  Is het al bekend welk bedrijf TCL gaat voeren in Nederland.

  Met vriendelijke groet

  JJ van Oord

  • Jos van der Ark
   28 augustus, 2018 om 16:51

   Otto.nl verkoopt TCL toestellen van TCL

 2. Jpo
  30 augustus, 2018 om 21:36

  “Het doel van TCL is om de naamsbekendheid te vergroten en in 2010 de op twee na grootste tv-fabrikant van Europa te worden.”

  2010?

  Ik zoek een betaalbare 55 inch 4k game tv en ik kom steeds TCL tegen in engelstalige reviews. De prijzen in Amerika zien er erg goed uit.

 3. SDWillems
  18 juli, 2019 om 14:36

  Ik zoek al 2 maanden naar meer informatie maar NIEMAND die mij kan vertellen waar ik een TCL televisie van dit jaar kan kopen? Waarom is dit zo moeilijk? Ik wil gewoon mijn geld uitgeven maar TCL is daar niet in geinteresseerd volgens mij

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.