Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Spotify brengt vernieuwde app uit voor gratis gebruikers

Geschreven door
Geplaatst op24 april 2018, 17:07 CategorieStreamingdiensten

Spotify heeft dinsdag een nieuwe applicatie voor gratis gebruikers onthuld. Dit is de eerste grote verandering die de muziekstreamingdienst doorvoert aan zijn gratis te gebruiken abonnement in vier jaar. Gratis gebruikers krijgen nu toegang tot extra mogelijkheden.

Nieuwe gratis app voor Spotify

Vorig week verscheen er al een gerucht over en nu is het zover: Spotify heeft een nieuwe applicatie voor gratis gebruikers aangekondigd. Gratis gebruikers krijgen voortaan onbeperkt toegang tot vijftien afspeellijsten. De nummers die binnen die lijsten staan kunnen ook los geluisterd worden; deze groep gebruikers is dus niet meer afhankelijk van de shuffleknop. Ga je echter over het limiet van de vijftien afspeellijsten heen, dan ben je wederom overgelaten aan de shufflegoden — maar goed, je kunt een hoop doen met zo veel lijsten.

Momenteel zijn er twee miljard afspeellijsten beschikbaar. De nieuwe app zal luisteraars helpen bij het vinden van nieuwe muziek door muziek op te zoeken die lijkt op de nummers die in je eigen afspeellijsten staan. Bovendien worden de gratis gebruikers gevraagd naar hun favoriete artiesten, waardoor er direct persoonlijke afspeellijsten kunnen worden gegenereerd. Ook bevat de app een databespaarmodus, zodat je naar muziek kunt blijven luisteren met een abonnement dat niet heel veel datagebruik omvat.

De app wordt nu uitgerold naar alle gratis gebruikers. De reden dat gratis gebruikers nu een vernieuwde applicatie krijgen, heeft te maken met het feit dat Spotify in de afgelopen vier jaar zich volledig heeft gestort op het betaalde abonnement van de muziekstreamingdienst. Dat is geen vreemde prioriteit natuurlijk, maar het bedrijf vond dat het tijd was om de gratis versie eens te updaten (dat is sinds 2014 niet meer gebeurd). Nieuwe muziek ontdekken in de shufflestand is best lastig — mogelijk heeft Spotify dat probleem nu opgelost.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.