Sony HT-ZF9 en HT-XF9000 soundbars met Dolby Atmos te koop

09 april 2018 1 Minuut 3 Reacties
Sony-HT-ZF9

Sony is deze week begonnen met de verkoop van de HT-ZF9 en HT-XF9000. Beiden zijn soundbars met ondersteuning voor Dolby Atmos. Ook zijn beiden voorzien van Virtual Surround Sound en een design dat moet aansluiten op het design van de nieuwste tv's van het bedrijf.

Sony HT-ZF9 en HT-XF9000 soundbars te koop

De Sony HT-ZF9 is een 3.1-kanaals soundbar met Dolby Atmos en Virtual Surround Sound. De langwerpige soundbar komt net een audiodriver en slim gepositioneerde speakers. De Vertical Surround Engine produceert een Dolby Atmos-geluid zonder gebruik te maken van plafondweerkaatsing of omhooggerichte speakers. Tevens zijn SA-Z9R (achter)speakers toe te voegen die zijn ontworpen voor de HT-ZF9. Middels deze uitbreiding kan een 5.1-kanaals surround sound gecreëerd worden.

Naast dit model lanceert Sony de HT-XF9000 met twee frontkanaals luidsprekers. Deze 2.1-kanaals-soundbar maakt gebruik van minder speakers dan de HT-ZF9 maar biedt eveneens. Beide nieuwe soundbars ondersteunen 4K HDR- en Dolby Vision. De bijbehorende subwoofer is draadloos. Tevens zijn deze soundbars compatibel met HDCP 2.2, zijn ze voorzien van twee HDMI in-poorten en een HDMI-output, en zijn ze geschikt om via Bluetooth verbinding te maken met bijvoorbeeld Spotify.

Prijs en beschikbaarheid

De HT-ZF9 is verkrijgbaar voor een prijs van 800 euro. De HT-XF9000 is te koop voor een prijs van 500 euro.  De laagste prijzen van beide soundbars vind je hieronder. Neem ook een kijkje in de Sony 2018 soundbar line-up voor alle modellen, specificaties, prijzen en features.

Lees ook onze Sony HT-XF9000 review.

Reacties (3)