Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Sony toont 440-inch microLED-televisie met 8K-resolutie

Geschreven door
Geplaatst op16 april 2018, 12:07 CategorieLcd en led tv's

Sony heeft tijdens de NAB show in Las Vegas zijn nieuwste prototype 8K microLED-display getoond. De Japanse fabrikant geeft de techniek zelf de naam Crystal LED mee en ziet toepassingen voor zowel thuis als in de bioscoop.

Sony toont 440-inch microLED-display

Het microLED-display van Sony heeft een formaat van 440-inch meegekregen, wat neerkomt op 10 meter bij 5.5 meter. Het scherm bestaat uit kleine microLED-modules die samen een groot geheel vormen, zonder zichtbare naden. De resolutie van het display bedraagt 8K x 4K, wat neerkomt op viermaal zoveel pixels als een standaard 4K Ultra HD tv.

Verder beschikt het Crystal LED-display over 1.000 nits aan helderheid, diepe zwartwaarden en een contrast van 1.000.000:1. Momenteel wordt het scherm reeds ingezet bij verslaggeving op tv, maar Sony ziet ook mogelijkheden voor schermen in bioscopen en in de toekomst mogelijk voor toepassingen in de huiskamer.

Ook Samsung gaat voor microLED

Concurrent Samsung heeft eerder dit jaar reeds een microLED-televisie voor consumenten gepresenteerd. Dit 146-inch model, genaamd The Wall, moet voor het einde van het jaar nog te koop zijn.

 • Delen:

Reacties

 1. Hans
  16 april, 2018 om 14:06

  ” heeft een formaat van 440-inch meegekregen, wat neerkomt op 10 meter bij 5.5 meter. ”
  ” Sony ziet ook mogelijkheden voor schermen in bioscopen en in de toekomst mogelijk voor toepassingen in de huiskamer.”

  Eh, er zullen weinig mensen een huiskamer hebben waar een scherm van 10mx5,5m in past. Misschien als vloerbedekking?

 2. Frans
  16 april, 2018 om 15:11

  Haha als vloerbedekking. Ik moet hier echt om lachen kom eerst maar is met 4 K tv zenders voor we 8 K gaan nemen. 8 K Bios ja dat zal wel komen. Ik zie liever 4 K boxen komen bij Ziggo KPN enz maar zal nog wel heel lang gaan duren.
  4 K op blue ray ja ook dat heb ik zo mijn twijfels over ze zijn mager met de info over deze films in de winkel krijg ik te horen mensen kopen het niet te duur zijn de films nee stoppen met dubbele disks in 4 K doosjes 4 K en blue ray.
  Lever alleen een 4 K. Bluerays ook apart en stop met DVD verkoop nutteloos belabberde kwalitiet ga voor 4 K of blue ray mensen laat DVD liggen niet kopen.

 3. Ruben
  17 april, 2018 om 7:59

  Sony had bij Ces 2017 al een eerste exemplaar cled getoond. Toen een 4k display
  https://youtu.be/iTNtTL08Og8

 4. Solaris
  30 april, 2018 om 16:42

  Mooie techniek, vooral voor de bioscoop. De beeldkwaliteit in de cinema’s laat nogal vaak te wensen over: te weinig contrast en helderheid (zeker in 3D), niet scherp genoeg. Vergeleken met een OLED is het maar een fletse bedoening en daar betaal je niet de ticketprijs voor. OLED-kwaliteit op 10 bij 5 meter (en groter graag), dan wordt het een ander verhaal.

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.