Sony toont 440-inch microLED-televisie met 8K-resolutie

16 april 2018 1 Minuut 4 Reacties
Sony-microled

Sony heeft tijdens de NAB show in Las Vegas zijn nieuwste prototype 8K microLED-display getoond. De Japanse fabrikant geeft de techniek zelf de naam Crystal LED mee en ziet toepassingen voor zowel thuis als in de bioscoop.

Sony toont 440-inch microLED-display

Het microLED-display van Sony heeft een formaat van 440-inch meegekregen, wat neerkomt op 10 meter bij 5.5 meter. Het scherm bestaat uit kleine microLED-modules die samen een groot geheel vormen, zonder zichtbare naden. De resolutie van het display bedraagt 8K x 4K, wat neerkomt op viermaal zoveel pixels als een standaard 4K Ultra HD tv.

Verder beschikt het Crystal LED-display over 1.000 nits aan helderheid, diepe zwartwaarden en een contrast van 1.000.000:1. Momenteel wordt het scherm reeds ingezet bij verslaggeving op tv, maar Sony ziet ook mogelijkheden voor schermen in bioscopen en in de toekomst mogelijk voor toepassingen in de huiskamer.

Ook Samsung gaat voor microLED

Concurrent Samsung heeft eerder dit jaar reeds een microLED-televisie voor consumenten gepresenteerd. Dit 146-inch model, genaamd The Wall, moet voor het einde van het jaar nog te koop zijn.

Reacties (4)