Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Sonos voorziet enkel zijn nieuwste speakers van AirPlay 2

Geschreven door
Geplaatst op26 april 2018, 10:47 CategorieLuidsprekers

Vorig jaar kondigde Sonos aan dat het van plan was om ondersteuning van Apple’s AirPlay 2 naar zijn speakers te brengen. Nu blijkt echter dat niet alle apparaten van Sonos daarvan voorzien worden; enkel de meest recente apparaten zullen de functionaliteit straks hebben.

Sonos en AirPlay 2

AirPlay 2 is een belangrijke functie binnen Apple’s mobiele besturingssysteem iOS, die gebruikers van iPhones en iPads ertoe in staat stelt audio van zo’n beetje elke app over te zetten naar zijn speakers. De software is voorlopig nog niet uitgebracht – Apple is namelijk nog druk bezig met het testen ervan.

Desalniettemin heeft Sonos nu alvast een lijst vrijgegeven met de apparaten die het gaat voorzien van ondersteuning van AirPlay 2. Het gaat om deze speakers:

Oudere Sonos-producten, waaronder de Play:1, Play:3 en Playbar krijgen geen ondersteuning voor AirPlay 2. Tegelijk meldt Sonos wel dat, als je één speaker die ondersteuning daarvoor biedt in bezit hebt, je die kan koppelen aan de rest en alsnog gebruik kan maken van de functionaliteit.

Door de Apple-software te integreren in zijn producten, voegt Sonos overigens ook meteen ondersteuning voor Apple-assistent Siri toe. Ook is het al mogelijk om Amazon-assistent Alexa te gebruiken op de speakers van het bedrijf. En vorig jaar oktober beloofde et nog dat ook Google Assistant naar de speakers komt.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.