Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Sharp brengt 8k-tv uit in Europa voor 11.199 euro

Geschreven door
Geplaatst op20 april 2018, 12:25 CategorieLcd en led tv's

Sharp maakt tijdens de IFA Global Press Conference in Rome bekend dat zijn 8k-televisie, de LV-70X500E, vanaf eind april te koop is in Europa, voor 11.199 euro. Dat is een maand later dan het bedrijf eerst had gepland. De tv is al in Japan en China te koop.

Dit is de Sharp LV-70X500E

Fabrikant Sharp laat weten dat de LV70X500E, een televisie met een 8k-paneel, voor het einde van de maand in Europa te koop zal zijn. De televisie krijgt een prijskaartje van 11.199 euro. Het scherm is 70-inch groot en beschikt over een resolutie van 7.680 bij 4.320 pixels, met hoog contrast. De maximale helderheid is 1000 nits, er is ondersteuning voor high dynamic range (met HLG) en upscaling van content. Momenteel is er nog maar bar weinig 8k-content (laat staan 4k-content), maar zo kan er toch gebruik worden gemaakt van de hoge resolutie.

Aan boord zit verder een 2.1-speakersysteem van 35 watt, evenals ondersteuning voor digitaal surround sound. Er zijn vier hdmi-poorten aanwezig. Ook zijn er usb-poorten, waarmee je foto’s in 8k kunt weergeven en video’s in 4k. Ook zijn er verschillende internetmogelijkheden beschikbaar. De vraag bij dit soort producten is echter altijd wanneer je dergelijke schermen nodig hebt, niet in de laatste plaats dus vanwege het gebrek aan goede content. Er wordt ook vaak gezegd dat het verschil tussen 4k en 8k bijna niet zichtbaar is voor kijkers.

 • Delen:

Reacties

 1. Frans
  21 april, 2018 om 10:23

  Zit hier niet op te wachten. Maak eerst maar is dat je alle 4 K UHD bluerays kunt kopen in Nederland met Nederlandse ondertitels. Want dat ontbreekt er nog aan niet uitbrengen in Nederland wel in andere Europese landen. Kijk maar naar starwars last jedi niet in 4 K te kopen hier. Achterlijk land hebben we eigenlijk.
  Dus die tv hoef ik nog niet eens gratis.

  • Pascal Jacobs
   22 april, 2018 om 18:58

   Gelijk heb je, onvoorstelbaar dat Disney geen 4K schijfjes uitbrengt met NL ondertitels. Het kan toch ook zoals Warner of Sony . Met alle talen.
   Ik begrijp het echt niet.

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.