Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Sega kondigt officieel de Sega Mega Drive Mini aan

Geschreven door
Geplaatst op16 april 2018, 10:01 CategorieGaming

De Japanse speluitgever Sega heeft tijdens Sega Fest 2018 officieel de Sega Mega Drive Mini onthuld. Dit is een kleine versie van de geliefde 16-bit spelcomputer die in de jaren negentig was uitgebracht en het opnam tegen de Super Nintendo.

Sega Mega Drive Mini aangekondigd

Ook Sega doet mee met de trend van nostalgische, kleine spelcomputers. De Japanse spellenboer heeft tijdens Sega Fest 2018 dit weekend de Sega Mega Drive Mini aangekondigd. Deze mini-versie van de Mega Drive, die in de jaren negentig het opnam tegen de Super Nintendo, moet ergens in 2018 gaan verschijnen. De kleine console wordt uitgebracht ter ere van het dertigjarige bestaan van de spelcomputer en zal enkele klassieke spellen bevatten. Voor dit project werkt Sega opnieuw samen met het bedrijf AtGames.

Verder zijn er weinig details bekend, maar we mogen erop rekenen dat de Sega Mega Drive Mini sterk gaat lijken op de Mini NES en Mini SNES van Nintendo. Er zullen tenminste vijftien games aanwezig zijn op de hardware. Het apparaat zal aanvankelijk in Japan verkrijgbaar zijn, maar komt mogelijk ook later naar andere delen in de wereld. De Sega Mega Drive is sinds oktober 1988 beschikbaar in Japan en kwam later naar Noord-Amerika en Europa, en heeft in z’n levenscyclus dertig miljoen verkochte exemplaren op z’n naam gezet.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.