Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Samsung kondigt Home Cinema LED-displays voor de thuisbioscoop aan

Geschreven door
Geplaatst op13 april 2018, 12:37 CategorieLcd en led tv's

Samsung heeft deze week in Milaan de Home Cinema LED-displays aangekondigd. Dit zijn schermen met een extreem groot formaat, bestaande uit diverse led-modules en gericht op de ultieme thuisbioscoop.

Wie begint aan een heuse thuisbioscoop zal waarschijnlijk een grote tv of projector overwegen, maar daar komt nu een extra optie bij. Je kunt nu ook voor een Samsung Home Cinema LED-display gaan, mits je een zo goed als ongelimiteerd budget hebt. Deze modulaire schermen bestaan uit led-modules en kunnen in formaten van 110-inch tot 260-inch gemaakt worden, in een full hd- of ultra hd-resolutie.

De Koreaanse fabrikant ziet deze schermen als de ultieme en premium homecinema-oplossingen. De schermen bieden een ‘pixel pitch’ – de afstand tussen de led-pixels van 1,2mm en hoewel dat zeer klein is lijkt het ons niet verstandig te dicht op het scherm te gaan zitten. Daarbij komen de displays met ‘Dynamic Peaking, waarmee een hoge en maximale helderheid van 1.600 cd/m2 bereikt moet worden.

De prijzen liggen op ongeveer 75.000 euro voor de 130-inch varianten en 300.000 euro voor de 260-inch varianten. Hoe aantrekkelijk de schermen ook klinken, een leven lang naar de bioscoop is nog altijd goedkoper.

Overigens werkt Samsung ook een iets gunstiger geprijsde microLED-televisies, waarover je in ons artikel over microLED meer leest.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.