Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Samsung 2016 tv’s krijgen geen update voor HDR10+

Geschreven door
Geplaatst op4 april 2018, 11:31 CategorieLcd en led tv's

Samsung heeft deze week bevestigd dat televisies uit 2016 geen update krijgen die ondersteuning voor HDR10+ toevoegt. De Koreaanse fabrikant laat weten dat het door aangescherpte specificaties niet mogelijk is om HDR10+ op deze oudere modellen door te voeren.

Vorig jaar gaf Samsung nog aan te verwachten dat ook modellen uit 2016 het nieuwe HDR10+ HDR-formaat zouden gaan ondersteunen middels een firmware-update. Daar komt het bedrijf nu dus op terug, zo zien we in een quote op de Duitse community-website;

Die für den HDR10+ Standard erforderlichen Spezifikationen wurden verschärft. Obwohl Samsung bestrebt war, die Anforderungen für die K-Serie Modelle aus dem Jahr 2016 mit Hilfe eines Updates zu erfüllen, wird es vermutlich nicht möglich sein, die Geräte an den HDR10+ Standard anzupassen.

Vanzelfsprekend heeft deze uitspraak geresulteerd in diverse teleurgestelde gebruikers. Er zijn zelfs eigenaren van een 2016 Samsung tv die nu stappen willen ondernemen tegen de Koreaanse fabrikant. Daarnaast is er reeds een petitie gestart om de update alsnog doorgang te laten vinden.

Hopelijk komt Samsung binnenkort nog met een officieel statement waarin het bedrijf ook laat weten welke specificaties exact aangescherpt zijn en waarom hierdoor de 2016 televisies niet van HDR10+ ondersteuning voorzien kunnen worden. Mogelijk heeft dit met de processor of de HDMI-interface te maken.

 • Delen:

Reacties

 1. Giovanni
  04 april, 2018 om 19:32

  Echt super k*t!!

 2. Frans
  04 april, 2018 om 22:59

  Je word net als mobiel behandeld je koopt maar een nieuwe

 3. Peter
  05 april, 2018 om 8:49

  Belachelijk
  Zeker weer een TV kopen van 2500euro 🙁

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.