Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Oppo stopt met productie van blu-ray-spelers en audiosystemen

Geschreven door
Geplaatst op3 april 2018, 9:12 CategorieBlu-ray

In een blogpost op zijn eigen website heeft Oppo bekendgemaakt te gaan stoppen met de productie van blu-ray-spelers en audiosystemen. Het bedrijf zal in de komende periode nog wel ondersteuning en hulp aanbieden aan de mensen die daar behoefte aan hebben.

Geen blu-ray-spelers van Oppo meer

Jarenlang hebben liefhebbers van beeld en geluid kunnen genieten van enkele producten van het merk Oppo. Dit paasweekend heeft het bedrijf echter bekendgemaakt dat het zal stoppen met de productie van blu-ray-spelers, hoofdtelefoons en hifi audiosystemen. De mobiele tak blijft nog wel actief, aangezien dit een apart bedrijf is. Op de eigen website schrijft de fabrikant in een blogpost dat het stopt op het hoogtepunt. “As our latest 4K UHD players reach the pinnacle of their performance, it is time to say goodbye.”

Mocht je nu thuis iets van Oppo hebben staan, dan is er nog geen reden voor paniek. Garantievoorwaarden worden nog altijd nageleefd en er kan altijd ondersteuning en hulp worden aangeboden voor bestaande producten. Ook zullen er mettertijd nog wat firmware-updates worden uitgebracht. Deze stap betekent alleen dat er geen nieuwe producten op de markt gaan verschijnen. Mocht je het toch niet vertrouwen en heb je iets van het merk in de afgelopen dertig dagen gekocht, dan kun je je volledige aankoopbedrag terugkrijgen, aldus het bedrijf.

Lees ook onze recensie van de Oppo UDP-203 blu-ray-speler. • Delen:

Reacties

 1. Simon de Ridder
  03 april, 2018 om 9:49

  Geen 1 april grap toevallig?

  • Wesley Akkerman
   03 april, 2018 om 9:50

   In de blogpost staat duidelijk de datum 2 april. Dus helaas niet.

 2. WvB22
  03 april, 2018 om 11:28

  Jammer maar ik snap wel dat het geen hoge volume producten zijn met prijzen dik boven de 800 euro. Streaming is dik aan de winnende hand hoe mooi en strak de 4K UHD schijfjes ook zijn. 4K UHD spelers zijn een niche markt geworden. Zelfs de studio’s lijken nauwelijks moeite te doen om de 4K schijfjes te promoten.

  Vooral Disney is echt schandelijk bezig. Geen enkele film in Nederland wordt in 4K uitgebracht terwijl dit zo’n beetje de belangrijkste titels zijn: Thor Ragnarok, Coco, Star Wars The Last Jedi, Guardians of the Galaxy 2. Allemaal niet te krijgen in 4K in Nederland. Niet via 4K schijven, niet via streaming diensten en niet online te koop. Bovendien zijn de buitenlandse UHD discs van Disney niet voorzien van NL ondertitel. Tja zo help je je eigen markt professioneel om zeep. Onbegrijpelijk zo’n NL Disney afdeling.

 3. sir oled
  03 april, 2018 om 16:07

  Hoogmoed komt voor de val ! Persoonlijk vind ik ze een van de meest overschatte en overprijsde diskspelers op de markt. Trouwe fanboys dat wel, maar toch niet genoeg om te overleven in een druk bezette afzetmarkt. Het verhaaltje van firmware updates in de toekomst zullen we maar met een korreltje zout nemen.

 4. Frans
  03 april, 2018 om 18:41

  We gaan het zien wat het gaat worden. Zeker met de update maar 4 k films blijven top op oled en met goede reciever en boxen heb je wel wat.

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.