Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Nintendo zoekt startups voor ontwikkeling van Switch-accessoires

Geschreven door
Geplaatst op13 april 2018, 9:15 CategorieGaming

Nintendo slaat de handen ineen met durfkapitalist Scrum Ventures en gaat op zoek naar startups die verschillende accessoires kunnen maken voor de Switch. De spelcomputer is modulair en daarom is het interessant om te zien wat andere mensen ervoor kunnen bedenken.

Nintendo zoekt creatievelingen voor Switch-accessoires

Nintendo zoekt samen met durfkapitalist Scrum Ventures naar startups die accessoires kunnen maken voor de Switch-spelcomputer. Omdat de console een modulaire aard heeft, is het interessant om te zien wat andere mensen ervoor kunnen bedenken. Bloomberg schrijft dat dit geen typische zet is voor het bedrijf, dat doorgaans heel traditioneel is. Aangezien de Switch ook geen traditionele spelcomputer is, is het ergens wel logisch dat er voor een niet-traditionele aanpak wordt gekozen. Dit zou dus zomaar goed kunnen uitpakken.

Scrum Ventures zal in de herfst met enkele teams verschillende ideeën gaan presenteren aan Nintendo, die vervolgens gaat helpen met het in de markt zetten van de accessoire. Beide bedrijven gaan echter niets direct investeren in de startups en de nieuwe bedrijven hoeven ook niet aan te komen zetten met gameconcepten. Eind deze maand lanceert de Japanse spellenboer zijn eigen creatieve bouwpakketten voor de Switch, genaamd Labo. Met Labo kunnen mensen met karton verschillende dingen maken voor de spelcomputer.

Lees in ons onlangs gepubliceerde gameoverzicht welke games je nu moet spelen voor de Nintendo Switch. Op 28 april aanstaande verschijnt ons volgende overzicht.


€ 308,00

Binnen 1 werkdag

Bekijk

€ 329,00

Binnen 1 werkdag

Bekijk

€ 329,00

Binnen 1 werkdag

Bekijk

Bron: kieskeurig.nl


  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.