Microsoft rolt Xbox One-update uit met FreeSync- en 1440p-ondersteuning

25 april 2018 2 Minuten 5 Reacties
xbox-update-april-2018

Microsoft heeft laten weten dat er nu een update wordt uitgerold naar alle Xbox One-modellen. Het betreft de april-update, die een aantal dingen toevoegt. Zo krijgt de spelcomputer meer mogelijkheden op het gebied van zowel audio als video, zoals ondersteuning voor 1440p-schermen.

Download de april-update voor Xbox One

Vanaf vandaag wordt er een nieuwe update uitgerold naar alle Xbox One-modellen. Deze update staat in het teken van extra mogelijkheden op het gebied van beeld en geluid. Zo is er nu ondersteuning voor de 1440p-resolutie. Gamers die liever gamen op een (pc-)monitor met een qhd-resolutie (2.560 bij 1.440 pixels) kunnen zo het maximale uit dat scherm halen. Deze resolutie komt alleen naar de One S en One X. Bovendien krijgen die console-eigenaars toegang tot de ondersteuning voor FreeSync, van fabrikant AMD.

Microsoft maakt het verder mogelijk dat de spelcomputer de televisie automatisch kan overzetten op de gamemodus. Wanneer een game wordt gespeeld dan wordt de modus, genaamd Auto Low-Latency Mode, automatisch geactiveerd op televisies waarop dit wordt ondersteund. Ga je vervolgens naar een app als Netflix, dan gaat de modus weer uit. Hoewel de gamemodus van een televisie zorgt voor een snellere reactietijd, heeft die ook nadelen. De beeldkwaliteit kan er namelijk op achteruitgaan, om een voorbeeld te geven.

Op het gebied van audio heeft Microsoft ervoor gezorgd dat de Xbox One gebruik kan maken van ruimtelijk geluid. Zo is er een veel betere ondersteuning voor surround sound, wanneer gamers zo’n opstelling hebben staan. Ook kunnen gamers voortaan het geluid van een muziekspeler, zoals Spotify, harder of zachter zetten dan het gamegeluid. Verder kan iedereen video’s plaatsen op Twitter, is er een automatische dag- en avondmodus op basis van zonsondergang en -opgang en zijn er verbeteringen voor Microsoft Edge.

Check ook ons artikel met de beste games van dit moment. Op zaterdag 28 april kun je van ons een nieuw overzicht verwachten, met onder meer Far Cry 5 en Burnout Paradise Remastered. Lees ook onze recensie van de Microsoft Xbox One X.

Reacties (5)