Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Microsoft rolt Xbox One-update uit met FreeSync- en 1440p-ondersteuning

Geschreven door
Geplaatst op25 april 2018, 10:15 CategorieGaming

Microsoft heeft laten weten dat er nu een update wordt uitgerold naar alle Xbox One-modellen. Het betreft de april-update, die een aantal dingen toevoegt. Zo krijgt de spelcomputer meer mogelijkheden op het gebied van zowel audio als video, zoals ondersteuning voor 1440p-schermen.

Download de april-update voor Xbox One

Vanaf vandaag wordt er een nieuwe update uitgerold naar alle Xbox One-modellen. Deze update staat in het teken van extra mogelijkheden op het gebied van beeld en geluid. Zo is er nu ondersteuning voor de 1440p-resolutie. Gamers die liever gamen op een (pc-)monitor met een qhd-resolutie (2.560 bij 1.440 pixels) kunnen zo het maximale uit dat scherm halen. Deze resolutie komt alleen naar de One S en One X. Bovendien krijgen die console-eigenaars toegang tot de ondersteuning voor FreeSync, van fabrikant AMD.

Microsoft maakt het verder mogelijk dat de spelcomputer de televisie automatisch kan overzetten op de gamemodus. Wanneer een game wordt gespeeld dan wordt de modus, genaamd Auto Low-Latency Mode, automatisch geactiveerd op televisies waarop dit wordt ondersteund. Ga je vervolgens naar een app als Netflix, dan gaat de modus weer uit. Hoewel de gamemodus van een televisie zorgt voor een snellere reactietijd, heeft die ook nadelen. De beeldkwaliteit kan er namelijk op achteruitgaan, om een voorbeeld te geven.

Op het gebied van audio heeft Microsoft ervoor gezorgd dat de Xbox One gebruik kan maken van ruimtelijk geluid. Zo is er een veel betere ondersteuning voor surround sound, wanneer gamers zo’n opstelling hebben staan. Ook kunnen gamers voortaan het geluid van een muziekspeler, zoals Spotify, harder of zachter zetten dan het gamegeluid. Verder kan iedereen video’s plaatsen op Twitter, is er een automatische dag- en avondmodus op basis van zonsondergang en -opgang en zijn er verbeteringen voor Microsoft Edge.

Check ook ons artikel met de beste games van dit moment. Op zaterdag 28 april kun je van ons een nieuw overzicht verwachten, met onder meer Far Cry 5 en Burnout Paradise Remastered. Lees ook onze recensie van de Microsoft Xbox One X.
€ 284,99

Binnen 2 werkdagen

Bekijk

€ 295,00

Binnen 1 werkdag

Bekijk

Bron: kieskeurig.nl


 • Delen:

Reacties

 1. Robin
  25 april, 2018 om 10:45

  Jammer voor de oude xbox one model eigenaars. Ze zouden daar ook beter wat aan doen. Al begrijp ik het wel. Maar toch. Ik heb een oude model helaas. Maar overweeg een xbox one x vermits ik sinds vier maanden geleden een 4k oled hier heb staan.

  • Wesley Akkerman
   25 april, 2018 om 10:49

   Als je het mij zou vragen dan is het de investering waard. 🙂

 2. Gijs
  26 april, 2018 om 13:28

  “Hoewel de gamemodus van een televisie zorgt voor een snellere reactietijd, zorgt het er vaak ook voor dat het aantal frames wordt teruggebracht naar dertig frames per seconde.”

  Wat? Volgens mij klopt er niet zo veel van deze zin.. En als dit functies als “Auto-motion” betreft, dan moet je dit snel uitschakelen gezien de input-lag welke wordt veroorzaakt.

  • Wesley Akkerman
   26 april, 2018 om 16:29

   Je hebt gelijk, heb daarom de zin in de tekst aangepast.

 3. David
  27 april, 2018 om 22:13

  Ik zie in video instellingen niets anders dan 4k en 1080. 720.

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.